Wilfried Bony

 ISSOUF SANOGO/AFP/PROFIMEDIA
PODIGAO PRAŠINU

‘Nisi dobrodošao!‘ Povratak nekoć velike zvijezde izazvao bijes navijača: ‘Ovo je za neke osjetljiv potez‘

Nekadašnja zvijezda Manchester Cityja ima novi klub, a njegov se odabir ne sviđa baš svima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2022. 19:28

Napadač Obale Bjelokosti i nekadašnja zvijezda Manchester Cityja, Wilfred Bony, nakon više od godine dana ima novi klub. Bony, koji je za City odigrao 46 utakmica i zabio 11 golova, te upisao sedam asistencija, je bez kluba od kraja 2020. godine kada je raskinuo ugovor s Al Ittihadom iz Saudijske Arabije.

Od tada nije odigrao ni minute, a u formi je ostao tako što je trenirao u Walesu s tamošnjim niželigašem Newport Countyjem. Bez utakmice je 505 dana, a sada će se okušati u nizozemskom NEC Nijmegenu čiji pak navijači nisu presretni njegovim dolaskom.

Bony je, naime, u Nizozemskoj igrao prije 10 godina kada je bio i prvi strijelac lige u sezoni 2012./2013. u kojoj je zabio 31 gol za Vitesse Arnhem. Bonyjev problem je što je baš taj klub jedan od najvećih NEC-ovih rivala pa su navijači poludjeli kada su čuli da dolazi.

Bijesni navijači su Bonyju poručili kako nije dobrodošao. Skupili su se ispred stadiona i razvili dva transparenta s jasnim porukama: "Bony NIKADA u našem dresu" i "Bony NIJE dobrodošao". O svemu se oglasio i sami napadač.

"To je normalno i očekivano. To je dio nogometa. Ovdje dolazim kako bih radio ono što najviše volim, igrao nogomet. Znam da je moj dolazak za neke osjetljiv potez. Nadam se samo da ću dobiti poštenu šansu da se pokažem u pozitivnom svijetlu pred našim navijačima. Želim da podrže ovu ekipu", rekao je Bony na predstavljanju pa se zahvalio Newportu s kojim je trenirao i održavao formu:

"Hvala im na tome. Važno je bilo ostati u formi dok ponovno ne budem spreman igrati. Trenutno nisam na 100 posto i ne mogu igrati 90 minuta, ali vrlo brzo ću doći na taj nivo", rekao je Bony, a iz kluba su dodali kako je stigao "nevjerojatno spreman i visoko motiviran".

Linker
18. svibanj 2024 21:31