OLI SCARFF Afp
EMOTIVNA ISPOVIJEST

Noć kada je zaplakao veliki Carlo Ancelotti: ‘Rekao mi je da me voli, tada sam posumnjao u svoju odluku‘

‘Bio je petak i praktički je sve bilo gotovo. Nedostajao je samo potpis‘
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 19. travanj 2024. 10:02

Bila je to noć kada je Carlo Ancelotti zaplakao. Ne, nije Real izgubio utakmicu. Izgubio je igrača...

Slavni Talijan vrlo je emotivno doživio vijest da će Brazilac Casemiro napustiti Santiago Bernabeu. Casemiro je deset godina bio stožerni igrač "kraljevskog kluba" i s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom tvorio trolist u veznoj liniji. Neki kroničari Reala tvrde da je to najbolji tercet veznih igrača u trofejima prebogatoj povijesti kluba.

Iako je svlačionicu Reala napustio prije skoro dvije godine Casemiro je tek sada progovorio o odlasku iz "najvećeg kluba na svijetu". Kaže kako mu je najteži trenutak bio rastanak s trenerom. Zatekao je Ancelottija kako plače u svojoj kabini.

- Nakon osvajanja Lige prvaka odlučio sam napustiti Real. Shvatio sam da je moje vrijeme u Madridu prošlo. Odlazak je bilo jedino rješenje. Još sam imao mogućnost igračkog napretka i odlučio sam se za Manchester United. Odluka o napuštanju Reala nije bila nimalo laka. Imao sam osjećaj da me ondje svi vole. No, samo jednom sam dvojio oko odlaska iz Madrida u Englesku. Bio je petak i praktički je sve bilo gotovo. Nedostajao je samo potpis. Morao sam ići na trening, ali nisam trenirao. Zaputio sam se Ancelottiju. Da se oprostim s njim... Kada sam ga zatekao u svlačionici bili smo jedan na jedan. On je počeo plakati. Rekao mi je kako ne želi da odem, da me voli. Tog trenutka sam posumnjao u svoju odluku. Ali već sam dao riječ ljudima iz Uniteda. Nisam ju mogao pogaziti – kazao je slavni Brazilac.

image
ADRIAN DENNIS Afp

U svojoj emotivnoj ispovijedi Casemiro je otkrio puno i o Carlu Ancelottiju. Iz spomenute anegdote može se zaključiti – zašto je talijanski trener toliko omiljen među igračima. Očigledno da Ancelotti zna "probuditi emociju" kod igrača. Osim neospornog talenta u taktičkom segmentu, Talijan ima moć na sugestivan način držati pod kontrolom Realovu svlačionicu, u kojoj prebivaju najveće zvijezde, a počesto i "neizlječivi" egoisti.

- Rezultati Reala su fascinantni. Na razini čuda. Među njima je i ovo posljednje ostvareno na Etihadu. Pobijedio je Realov DNK. Permanentna borba za naslove i trofeje uopće ne iscrpljuje igrače. Oni u njoj uživaju. To mogu samo mentalno snažni igrači. Jer igrati za Real Madrid znači nositi se sa svakodnevnim pritiskom – naglasio je Casemiro.

Linker
19. travanj 2024 10:04