Dejan Lovren
 Alexander Vilf/Sputnik
REMI U DERBIJU

Odlični Lovren i Ćorluka, Moro prvi put u startnoj postavi, Vlašić briljirao, zabio još jedan Hrvat

Sjajan dan hrvatskih nogometaša diljem ruskih travnjaka, promjena na vrhu tablice
Piše: Slaven Kižlin, SNObjavljeno: 30. kolovoz 2020. 19:10

Prvenstvo Rusije došlo je već do 6. kola, u nedjelju je odigrana većina utakmica, a rasplet je donio i promjenu na vrhu ljestvice. Spartak Moskva u subotu je sa 2:1 bio bolji od Arsenala iz Tule, to je bilo dostatno za preuzimanje vodeće pozicije jer je do jučer vodeći Zenit odigrao 0:0 u derbiju s Lokomotivom u Moskvi.

Bio je to vrlo dobar derbi, koji je mogao otići na obje strane, ali strijelci nisu pronašli put do mreže vratara Guilhermea i Keržakova. Domaći su zabili pogodak u 12. minuti, međutim, na intervenciju VAR-a poništen je pogodak zbog minimalnog zaleđa. Imali su i gosti nekoliko prigoda, vrlo dobro je pucao Lovren iz slobodnog udarca, lopta je prošla tik uz vratnicu.

Odigrao je Lovren vrlo dobru utakmicu, baš kao i kapetan Lokomotiva Vedran Ćorluka koji je izašao u sudačkoj nadoknadi.
Prije ove utakmice igrali su Ufa i Dinamo Moskva. U gostujućem sastavu po prvi puta startao je Nikola Moro, gosti su bili puno bolji, no brojni promašaji su se na kraju osvetili, pa je dvoboj završio 1:1. Gosti su poveli pogotkom N'Jiea u 43., a izjednačio Žamaletdinov u 59. minuti. Moro je odradio cijelu utakmicu.

CSKA Moskva je na gostovanju kod Akhmata slavio s 3:0. Poveli su gosti u 11. minuti pogotkom Kuchaeva, a onda su domaće, čiju je obranu predvodio bivši Hajdukov stoper Zoran Nižić, dotukli Hrvati. U 88. minuti na asistenciju Nikole Vlašića zabija Kristijan Bistrović (ušao u 65. minuti), a u posljednjim trenucima Vlašić je i sam poentirao. CSKA je ovim trijumfom prestigao Akhmat i izbio na peto mjesto.

image
Sjajan učinak Nikole Vlašića

Linker
28. travanj 2024 10:08