Christopher Furlong/Getty Images) / Getty Images
SEKSUALNI PREDATOR

OVO JE JEDAN OD NAJOKORJELIJIH PEDOFILA U SKANDALU KOJI POTRESA OTOK? Bio u zatvoru, mijenjao ime, pa popustio pod nagonima i opet silovao dječake

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. prosinac 2016. 15:58

Jedan od najokorjelijih pedofila u skandalu koji potresa Englesku zove se Barry Bennell. Bivši nogometni trener, danas 62-godišnjak, u karijeri je radio u barem četiri profesionalna engleska kluba, Manchester Cityju, Creweu, Stoke Cityju i Leeds Unitedu, a prvi put je zbog zlostavljanja djece uhićen 1994. godine.

Tada je bio glavni trener amaterske momčadi Stone Dominoes s kojom je otišao na turneju u SAD. Za zlostavljanje ga je optužio 13-godišnji nogometaš, a Bennell je uhićen u gradu Jacksonvilleu na Floridi. Proglašen je krivim po šest točaka, priznao je krivnju i osuđen je na četiri godine zatvora. Nakon što je uhićen u SAD-u, četvorica nogometaša u Engleskoj otpužila su osuđenog pedofila da je napastvovao i njih.

Nije Bennell odradio cijelu kaznu zatvora u Americi, ali je zato odmah po povratku u Englesku ponovno uhićen. U veljači 1998. na sudu u sjevernom Walesu nije priznao krivnju za svoje zločine koji su počeli 70-ih godina, a završili 1992. Radilo se o djeci koja su tada bila stara između devet i 15 godina. Presuda je stigla u lipnju 1998. kad je Bennell proglašen krivim za 23 prekršaja nad šestoricom dječaka i dobio 9-godišnju zatvorsku kaznu. Čak 22 prekršaja su odbačena, jer su tužitelji željeli zaštiti neke mladiće od pojavljivanja pred sudom.

Promijenio ime

Bennell je u međuvremenu promijenio ime u Richard Jones, a u svibnju 2015. dobio je još dvije godine zatvora nakon što je priznao da je seksualno zlostavljao Davida Leana u kampu u Macclesfieldu 1980. godine.

Nakon što ga je Woodward prozvao prošlog mjeseca, Bennell je napustio svoj stan i otišao u hotel, gdje je krajem studenog pronađen u nesvjesnom stanju pa je prebačen u bolnicu. Na sudu će se zbog novih optužbi za osam napastvovanja dječaka mlađeg od 14 godina u razdoblju od 1981. do 1985. godine morati pojaviti 14. prosinca.

Linker
01. svibanj 2024 18:35