Alessia Russo u dresu engleske nogometne reprezentacije

 JUSTIN TALLIS Afp
VELIKA RAZLIKA U CIFRAMA

Pada najveći transfer u povijesti ženskog nogometa: ‘Poslali su rekordnu ponudu za zvijezdu‘

Često čitamo o milijunskim odštetama za nogometaše, a znate li koji je rekord kada su u pitanju nogometašice?
Piše: SNObjavljeno: 31. siječanj 2023. 10:41

Kada je u ljeto 2017. prelazio iz Barcelone u PSG Brazilac Neymar postavio je apsolutni rekord kada je u pitanju transfer jednog nogometaša. Velikan iz Pariza za brazilsku je zvijezdu izdvojio nevjerojatnih 222 milijuna eura, a brojka je to koju do dana današnjeg još nitko nije uspio nadmašiti.

Najbliži Neymaru je njegov suigrač Kylian Mbappé, za njega su, podsjetimo, Parižani izdvojili 180 milijuna eura. Ousmane Dembélé plaćen je 150, Philippe Coutinho 135, a top 5 zatvara João Félix za kojeg je izdvojeno 127.2 milijuna eura.

Brojke su, dakle, kada su u pitanju transferi nogometaša pomalo nestvarne, a jeste li se ikad zapitali koliko je plaćena najskuplja nogometašica svijeta?

To pitanje ponovno je aktualno jer bi engleski Arsenal mogao postaviti novi rekord ženskog nogometa.

"Arsenal je poslao rekordnu ponudu za zvijezdu Manchester Uniteda Alessiju Russo", javlja britanski Daily Mail dodajući da se radi o "znatno višem iznosu".

image

Alessia Russo

TIM WILLIAMS/ACTIONPLUS/PROFIMEDIA

O kojoj je točno cifri riječ, nije otkriveno, ali spomenut ćemo da rekord zasad drži transfer Keire Walsh za koju je Barcelona prošlog ljeta Manchester Cityju poslala 400 tisuća funti, odnosno oko 455 tisuća eura.

23-godišnja Russo je jedna od ključnih igračica Manchester Uniteda. Riječ je o napadačici koja igra i za englesku nogometnu reprezentaciju i koja je u tekućoj sezoni upisala pet ligaških pogodaka.

image

Keira Walsh u dresu Barcelone

DAX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Zanimljivo je i to da bi Russo mogla postati rekorderka unatoč tome što bi na ljeto u Arsenal mogla stići potpuno besplatno! Naime, u ovom engleskom klubu zbog problema s ozljedama očajnički traže pojačanje i stoga sve žele osigurati još tijekom ovog prijelaznog roka.

image

Alessia Russo

STEVE FLYNN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Linker
18. svibanj 2024 10:25