AFP
PREDSJEDNIK UEFE

Platini poručio: 'Srbija bi mogla biti strogo kažnjena pokažu li snimke da je bilo rasizma!'

Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2012. 20:48

Srbija bi mogla biti strogo kažnjena zbog rasističkog ispada gledatelja na utakmici U21 vrsta Srbija i Engleske u Kruševcu, kazao je predsjednik UEFE Michel Platini.

Gledatelji u Kruševcu su rasistički vrijeđali crnoputog engleskog reprezenatativca Dannya Rosea, a zbog tog izgreda je i britanska vlada zatražila stroge sankcije Srpskom nogometnom savezu.

- UEFA će dobiti izviješća delegata i drugih dužnosnika, a postoje i TV-snimke. Disciplinski odbor UEFE će odlučiti o mogućim sankcijama, a ako se ispostavi da su gledatelji rasistički vrijeđali Engleze, Srbima slijedi oštra kazna - kazao je Platini Reutersu, dotaknuvši se pritom i Hrvatske.

- Prije više od godinu dana Hrvatskoj i Srbiji smo, nogometnim rječnikom rečeno, dali žute kartone zbog rasističkih ispada navijača - kazao je Platini.

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini kazao je kako ta organizacija čini sve kako bi pobijedila u borbi protiv rasizma na stadionima.

- To nije lako, ali činimo sve što je u našoj moći da iskorijenimo rasizam sa stadiona - poručio je Platini novinarima u Parizu, te dodao:

- Rasizam je veliki problem koji nas sve pogađa. Borimo se protiv toga.

Platini je otkrio kako mu je britanski premijer David Cameron poslao pismo zatraživši od Uefe žestoku borbu protiv rasizma, te kaznu za Srbiju zbog incidenta u Kruševcu na utakmici U-21 reprezentacija Srbije i Engleske.

Linker
21. svibanj 2024 22:06