Igrači Fenerbahčea i huligan

 DEPO PHOTOS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Depo Photos/abaca/abaca Press/profimedia
TKO PIJE, A TKO PLAĆA?

Potpuno ludilo u Turskoj: Fener donosi odluku o izlasku iz lige, Trabzonspor traži ostavke Saveza

I dalje se vuku repovi nakon nevjerojatnih izgreda na utakmici između Fenerbahçea i Trabzonspora
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2024. 17:08

Hoće li Fenerbahçe napustiti tursku Süper Ligu? To je pitanje aktualno od 17. ožujka nakon kaosa koji se dogodio na gostovanju kod Trabzonspora kada su domaći navijači utrčali na travnjak i fizički napali igrače Fenera.

Stradali su tada neki igrači, između ostalih i naš Dominik Livaković, a bilo je i onih poput Brighta Osayi-Samuela koji su žestoku uzvratili napadačima te postali idoli navijača koji traže da Fenerbahçe napusti elitni turski nogometni rang. O tome se pričalo posljednjih dana, a danas su turski mediji donijeli da će konačna odluka biti donesena sutra kada se sastaje izvanredna skupština kluba koja će odlučiti o sudbini nastavka turskog prvenstva.

Dok se čeka odluka članova Fenerbahçea, reagirali su i iz Trabzonspora koji su ljuti što se ne raspravlja o igračima Fenera koji su fizički napali njihove navijače. Doduše, to je bila samoobrana, ali u Trabzonu očigledno smatraju da to nije važno.

‘Prijave koje je Turska nogometna federacija podnijela Disciplinskom odboru za profesionalni nogomet su dokaz da je strah, pritisak i nedostatak osjećaja srama nestao što je vrhunac nemorala. TFF, ignorirajući napad na naše navijače od strane dvojice igrača Fenerbahçea, Osayi Samuela i Jaydena Oosterwoldea koji se dogodio pred očima milijuna ljudi; te igrače nije uputila Disciplinskom odboru zbog tog čina, već zbog ‘sudjelovanja u tučnjavi‘, što im je osiguralo manje kazne.

Osim toga, TFF je odlučio da nema potrebe za upućivanjem Merta Müldüra i Michyja Batshuayija, koji su naše navijače udarali nogom, Disciplinskom odboru. Time je poslana jasna poruka da se profesionalnom igraču dopušta nasilje na terenu te se time legitimizira i potiče nasilje u Turskoj‘, stoji između ostalog u priopćenju Trabzonspora u kojem se traže ostavke čelnih ljudi turskog nogometa.

Linker
29. travanj 2024 20:05