Bišćan Rudeš / Srdjan Vrancic / Hanza Media
JURIŠ NA PRVU LIGU

POVIJEST SE PIŠE U MALOM ZAGREBAČKOM KVARTU Igor Bišćan na korak od naslova jesenskog prvaka: 'Ostali smo usamljeni na prijestolju!'

Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 04. prosinac 2016. 19:56

Sve što je lijepo kratko traje - kaže stara poslovica. Rudeš je prekinuo niz Lučkog od tri pobjede i trenutačno zaustavio momčad iz jugozapadnog zagrebačkog predgrađa u prodoru iz opasne zone. U vrlo dobroj i neizvjesnoj utakmici trenutačnom lideru 2. HNL iz zapadnog dijela Zagreba bio je dovoljan jedan udarac u okvir vratiju da iz Lučkog odnese sva tri boda.

Lučko je u dvoboj krenulo vrlo odlučno bez ikakvog respekta prema svome gostu i prvu obećavajuću priliku stvorilo je u 15. minuti. Tolić je probio desnu stranu, a potom odlično ubacio u šesnasterac gostiju gdje se našao usamljeni Karoglan no napadač domaćina u presudnom trenutku nije najbolje reagirao i poslao je loptu glavom iznad vratnice.

Svoj prvi ozbiljniji izlet u šesnasterac domaćina Rudeš je pretvorio u pogodak. Igrala se 26. minuta. Kamenar je izveo udarac s desnog kuta visoko na drugu vratnicu gdje je u buketu igrača bio najviši Franić, uslijedio je trzaj glavom i lopta se zakoprcala u mreži nemoćnog vratara Radelić Žarkova.

U nastavku utakmice Lučko je krenulo još odlučnije u okršaj, a u 67. minuti, Rudeš je pomilovala sreća, naime poslije udaraca Jurića sa 20 metara lopta je pala na samu vratnicu i odbila se u gol aut. Pet minuta kasnije ponovo je Jurić bio u glavnoj ulozi, ovoga puta za koju sekundu zakasnio je na ubačaj Karamatića da s pet šest metara ubaci loptu u praznu mrežu. Gosti su opasni u 76. minuti. Kamenar je s desne strane dubinsku loptu ubacio u peterac domaćina, gdje je uletio stoper Borevković, ali u padu slabo je uspio zahvatiti loptu i ona je na sreću domaćih otišla visoko preko vratnice. Najveću priliku na utakmici propustio je u 90. minuti Mihić.

Napadač Rudeša izmaknuo je stoperima Lučkog koji su namještali zaleđe i sam krenuo u susret vrataru Lučkog, kad mu je Radelić Žarkov istrčao u blok pokušao je lob udarcem pogoditi mrežu, ali vratar domaćih izvamnredno je reagirao. U sudačkoj nadoknadi Lučko je ponovo moglo preokrenuti rezultat ili pak doći do boda, ali su udarci Karamatića i Jurića s desetak metara završili u bloku čvrste obrane Rudeša.

Trener Rudeša Igor Bišćan svjestan je da ga samo mali koračić dijeli od velikog uspjeha.

- Premda je teren bio težak za igru, čestitke jednoj i drugoj momčadi na kvaltetnoj predstavi. Prvu dionicu odigrali smo vrlo dobro, dok smo u nastavku, malo pali u igri, ali u konačnici uspjeli smo zadržati minimalno vodstvo iz prvog dijela. Naša pobjeda dobiva na još većoj težini jer smo nastupili bez nekoliko standardnih igrača. Važno je da smo ostali usamljeni na prijestolju i da u konačnici osvojimo jesensku krunu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
28. travanj 2024 11:03