foto: Claudio Villa / getty
TALIJAN U LONDONU

Povratak na staze slave: Je li Abramovič napravio dobar posao kada je angažirao Contea?

Jučer i službeno potvrđeno da će izborik Italije na ljeto preuzeti premierligaša
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2016. 10:31

Aktualni izbornik reprezentacije Italije Antonio Conte nakon Europskog prvenstva u Francuskoj i službeno će preuzeti klupu Chelseaja. Duže vremena se nagađalo o dogovoru dviju strana, a jučer je sve i potvrđeno.

- Chelsea je oduševljen objaviti odabir Antonija Contea za novog menadžera. Potpisali smo trogodišnji ugovor i Antonio Conte će krenuti s radom nakon Europskog prvenstva - stoji u priopćenju londonskog kluba.

Iskustvo, energija i znanje Antonija Contea je prijeko potrebno Chelseaju poslije vrlo slabe aktualne sezone. Nalaze se na tek 10. mjestu tablice Premier lige, daleko od borbe za naslov prvaka. Jose Mourinho je pokrenuo lavinu ispodprosječnih ovosezonskih rezultata i dobio otkaz u prosincu prošle godine, a sadašnji trener Guus Hiddink predstavlja samo privremeno rješenje, iako se iz njegovih izjava dalo iščitati da bi bio spreman i duže obavljati ovaj posao.

Prvi put u inozemstvu

Klupska uprava na čelu s Romanom Abramovičem je tražila najbolje moguće rješenje i poslije brojnih špekulacija sada je sve riješeno. Conteovi rezultati u dosadašnjem dijelu karijere (prvenstveno u Juventusu) trebali bi biti jamac Chelseajeva povratka na staze slave, a Conte je uzbuđen zbog novog izazova.

- Oduševljen sam što ću ponovno voditi neku momčad na svakodnevnoj bazi. Chelsea i engleski nogomet su strahovito popularni i praćeni, a navijači su nevjerojatni. Moj cilj je imati jednako ili više uspjeha nego u Italiji s Juventusom - najavljuje 46-godišnjak.

Prije nego sjedne na klupu kluba sa Stamford Bridgea, očekuje ga nastup s talijanskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu. Dvije godine slaže kockice u mozaiku Azzurra i uskoro ćemo vidjeti plodove rada. Očekivanja su velika, a Conte se sada može na pravi način posvetiti nacionalnoj selekciji.

- Drago mi je što smo sada završili pregovore i objavili dogovor. To je važno za mir u talijanskoj reprezentaciji, a i ja se mogu bolje koncentrirati na ciljeve na EP-u - priznao je.

S torinskim je klubom bio prvak tri puta, u razdoblju od 2011. do 2014. godine. Tamo je stekao trenersko ime i ugled diljem Starog kontinenta, a sada ga čeka prvi posao izvan granica Italije.

Linker
15. svibanj 2024 20:51