Leonardo Spinazzola
 ANDREAS GEBERT Afp
I ON ĆE BITI TAMO

Pročitajte dirljivo pismo talijanskog junaka: ‘Kad bih se vratio unazad, opet bih napravio isto...‘

‘I moj trogodišnji sin shvaća da večeras ne mogu ostati kući na kauču i gledati utakmicu...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2021. 16:47

Neće moći igrati u ovome finalu, ali će svakako biti uz talijansku reprezentaciju. Leonardo Spinazzola je u četvrtfinalu protiv Belgije ozlijedio Ahilovu tetivu pa će završnicu Eura pratiti s tribina Wembleyja. Ne bi ni to smio, barem kako mu veli supruga (pazi se!), ali, skakutat će na jednoj nozi. Naravno, i sići na teren ako Talijani pobjede.

Ovaj je 28-godišnjak već odradio operaciju u Finskoj, a u međuvremenu je svojim suigračima iz reprezentacije i napisao emotivno pismo uoči finala:

- Kad bih se vratio unazad, opet bih sprintao za tom loptom. Učinio bih to još sto puta, zaradio taj metar više od suparnika i vratio loptu na našu stranu. Nije to ništa posebno, to su samo naša pravila, pravila Azzurra - piše Spinazzola na početku osvrćući se na detalj kada je u duelu s belgijskim igračem došlo do ozljede.

image
STUART FRANKLIN Afp

- Nakon svega. prelazite liniju samo ako ste u stanju dati svoju dušu za vaše suigrače. Ozljeda me možda makla s terena, ali ne može me odvojiti od ove naše skupine ljudi. Moj sin Mattia, koji ima samo tri godine, razumije da njegov tata ne može ostati ležati na kauču i gledati večerašnju utakmicu - piše Spinazzola i nastavlja.

- Zadovoljan sam, ne mogu to sakriti. Kada sam poletio natrag prema Engleskoj, osjetio sam se ponovno rođenim. Bit ću opet na Wembleyju sa svojim ljudima i na tribinama s cijelom zemljom. Imamo posljednju bitku na ovom turniru kojeg ću zauvijek nositi u srcu. Prošli smo dug put od otvaranja do finala. Ja sam morao potegnuti još koji kilometar više, do Finske...

- Sada sam spreman, osjećam da mogu dati još jako puno. Vratit ću se za nekoliko mjeseci na ovim krilima, a ove večeri svi ćemo zajedno trčati kao jedan - završava Spinazzola.

Linker
08. svibanj 2024 13:05