ANDREY BOGUNOV Anadolu Agency Via Afp
DOSAD NEPOZNATI DETALJI

Procurio transkript razgovora sudaca nakon odluke zbog koje su Srbi dobili slom živaca: ‘Poludjet će...‘

Brych je tada bio na radio-vezi s kolegama iz VAR sobe, sunarodnjacima Dankerom i Zwayerom
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2021. 19:51

Nepune tri godine nakon utakmice Srbije i Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji procurili su dosad nepoznati detalji.

Riječ je o utakmici igranoj u Kaliljingradu koju je Švicarska pobijedila s 2:1, praktički završila nastup već u skupini, a jedan detalj s te utakmice ostao je mogima u sjećanju. Radi se o propustu suca Felixa Brycha koji nije dosudio jedanaesterac nakon faula nad Aleksandrom Mitrovićem.

Čak je tada i FIFA priznala pogrešku Nijemca i udaljila ga s turnira, a njemački dovjetnik čak nije želio gledati snimku nakon intervencije VAR-a. Mitrović je tada, podsjećamo, bio u sendviču između dvojice švicarskih igrača, Schaera i Lichtsteinera, ali nije se odlučio pokazati na bijelu točku.

Brych je tada bio na radio-vezi s kolegama iz VAR sobe, sunarodnjacima Bastianom Dankertom i Felixom Zwayerom čija je međusobna komunikacija u kontroverznom trenutku bila jako zanimljiva. Istu je ovjavio srpski Telegraf.

Zwayer: 'Pazim na loptu.'

Dankert: 'Dva su igrača pokraj Mitrovića.'

Zwayer: 'Što je svirao?'

Dankert: 'Prekršaj u napadu.'

Zwayer: 'Pogledaj to lijepo i polako iz drugog kuta. Dakle, gore desno'. Što je ovo? Ako on to tako radi, što bih ja trebao raditi?'

Dankert: 'Obojica se drže, dakle ne interveniramo. Što želiš raditi tamo Felix?'

Zwayer: 'Ne možemo ništa napraviti. Poludjet će' (aluzija na Brycha).

Iz komunikacije sudaca u VAR sobi da se naslutiti kako je posebice Zwayer bio svjestan da je trebao biti dosuđen jedanaesterac, ali je intervencija izostala.

Linker
18. svibanj 2024 13:16