LAURENCE GRIFFITHS Afp
‘UPOZORIO SAM SUCA‘

Schmeichel o potezu zbog kojeg Englezima prijeti kazna: ‘Primijetio sam to još u drugom poluvremenu‘

Danac se osvrnuo na situaciju koja je bila jedna od glavnih tema nakon kontroverznog polufinala
Piše: SNObjavljeno: 09. srpanj 2021. 14:03

Danski vratar Kasper Schmeichel obranio je krajem prvog produžetka udarac s bijele točke, ali lopta se ponovno odbila u noge Harryja Kanea koji je iskoristio novu priliku i iz popravnog pokušaja zatresao mrežu za konačnih 2-1 i slavlje Engleske u polufinalu Europskog prvenstva.

Nakon utakmice kojom su Englezi izborili svoje prvo povijesno Euro-finale, puno je govora bilo o suđenju, ali i upravo o tom jedanaestercu jer je snimka pokazala da je tijekom izvođenja najstrože kazne Kane imao i pomoć s tribina u vidu navijača koji je laserom pokušao omesti danskog vratara.

Sada, kada su se dojmovi malo slegli, Schmeichel se u razgovoru za Sky Sports osvrnuo na taj trenutak i otkrio da je sucu još ranije ukazao na problematičnog navijača.

"Nije mi to zasmetalo tijekom izvođenja jedanaesterca jer me 'pogađalo' straga, u desnu stranu", iskreno će Kasper.

"Ali, osjetio sam to u drugom poluvremenu, rekao sucu i vidio da je on potom otišao i nešto prenio jednom drugom službeniku", dodao je Schmeichel.

Podsjetimo, upravo je i to korištenje lasera jedan od tri razloga zbog kojih je UEFA u četvrtak najavila otvaranje disciplinskog postupka protiv Engleza. Preostala dva razloga, napomenimo, uključuju ometanje intoniranja himne te uporabu pirotehničkih sredstava.

Linker
19. svibanj 2024 21:11