HAŠK
VRAĆAJU SE S TITULOM

Sjajan uspjeh za HAŠK: Talentirana generacija zagića osvojila prestižan Dalmatinko Cup

Riječ je o jednom od najvećih u ovom dijelu Europe na kojemu nastupaju Hajduk, Lokomotiva i mnogi drugi...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 16:05

Lijepe vijesti za klub sa zagrebačke Peščenice, HAŠK-ov mladi pogon (igrači rođeni 2014. godine) osvojili su prestižni turnir Dalmatinko Cup, jedan od najvećih u ovom dijelu Europe.

HAŠK-ovi klinci rođeni 2014. godine u finalu su pobjedili Školu fudbala Sparta iz Sarajeva rezultatom 1:0, a do finalnog susreta odigrali su ukupno šest utakmica bez poraza.

image
HAŠK

Za tu generaciju HAŠK-a igrali su Franko Miličić, Viktor Varešković, Frano Semren, Niko Lucić, Fran Kušan, Jakov Ačkar, Daniel Vidović, Vid Lugović, Fran Lovrić, Jure Vrca, Danin Đogić, Toma Šimun Mamić, Šimun Plazina, Vigo Devčić, Mihael Bozanović i Toma Štefanek. Vodio ih je trener Romeo Šapina koji je izjavio kako se radi o vrlo talentiranoj generaciji koja se sad okreće novom turniru gdje se nadaju novim titulama.

image
HAŠK

Osim ovog rezultata, HAŠK-ovci u Zagreb nose i dvije pojedinačne nagrade. Toma Šimun Mamić proglašen je za najboljeg igrača turnira, dok je Šimun Plazina najbolji strijelac turnira.

Dalmatinko Cup prestižna je sportska manifestacija koja je svoju priču započela 2016. godine, a ove godine brojila je više od 3.400 natjecatelja i 180 timova iz čak 15 zemalja diljem svijeta. Na turniru su između ostalog nastupali Hajduk, Lokomotiva i slovenski Domžale. Na turniru, koji se održavao od 1. do 4. lipnja, sudjelovale su generacije od 2009. do 2015. godišta, ukupno se odigralo 360 utakmica na stadionu Batarija u Trogiru, u Kaštel Gomilici na stadionu NK GOŠK, u Vranjicu na gradskom igralištu i na stadionu NK Omladinac te u Žrnovnici. HAŠK se može pohvaliti kako su apsolutno sve generacije prošle grupnu fazu, a godiše 2014. doguralo je najdalje.

image
HAŠK

Linker
17. svibanj 2024 21:39