Reuters / Michael Dalder Livepic
MANJAK DISCIPLINE

SLAVNI GABONAC RADI VELIKE PROBLEME SLAVNOM BUNDESLIGAŠU Aubameyang već nekoliko puta suspendiran: Cijena mu je 70 mil. €, no nitko to ne želi platiti

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. studeni 2017. 17:15

Bombaški napad koji se zbio 11. travnja ove godine uoči prvog dvoboja Borussije D. i Monaca u četvrtfinalu Lige prvaka kao da je tek sada pogodio bundesligaša. Kriza, a to je zapravo blaga riječ, drma Borussiju skoro dva mjeseca.

Od 30. rujna kada je svladan Augsburg. čime su ubilježili najbolji ulazak u prvenstvo ikada, crno-žuti su sljedećih osam utakmica slavili samo jednom, na gostovanju kod trećeligaša Magdeburga u Kupu. U prvenstvu su doživjeli četiri poraza, osvojili su samo jedan bod i to protiv Kovačeva Eintrachta, dok su u Ligi prvaka kompromitirali i treće mjesto odigravši samo 1:1 protiv APOEL-a doma.

Jasno, nervoza je velika, poraz od Stuttgarta po prvi put u javnosti uzdrmao je poziciju Petera Bosza, trenera koji je ljetos zamijenio Thomasa Tuchela. Potonji je morao otići upravo zbog spomenutog bombaškog napada. Naime, sukobio se s čelnicima koji su inzistirali da se utakmica igra 24 sata nakon dvoboja, dok je Tuchel smatrao da bi dvoboj trebao biti odgođen za neka sretnija vremena.

lshitrena odluka

Ni osvojeni Kup, kojim je prekinut petogodišnji trofejni post nije pomogao, Tuchel je morao otići, a koliko je to bila ishitrena odluka pokazuje i činjenica kako Bosz nije bio među kandidatima koji su spominjani nakon otkaza Tuchelu. Prva, zapravo i jedina želja čelnika bio je Lucien Favre, aktualni trener Nice, no poziv Švicarcu stigao je prekasno, tek nakon što je 59-godišnjak produžio suradnju s francuskim prvoligašem. Spominjali su se još Nagelsmann, Stöger, Paolo Sousa, Nuno Espirito Santo, a onda je na kraju za trenera postavljen Bosz, koji je prošle sezone s Ajaxom stigao do finala Europske lige.

Ljeto je donijelo i dramu oko Ousmanea Dembelea, mladom Francuzu teško je pao odlazak Tuchela, a kada je stigao poziv Barcelone odlučio se na štrajk koji je na koncu urodio plodom i Dembele je otišao u redove katalonskog diva. Stalna je, pak, nedoumica oko Pierrea Emericka Aubameyanga, gabonski napadač htio bi također otići, ali cijenu koju Borussia traži, najmanje 70 milijuna eura, nitko nije voljan platiti.

Naglo se ugasio

Početak sezone Aubameyang je odigrao na visokoj razini, zabio je 10 golova i poveo u utrci za prvog strijelca Bundesliga i onda se ugasio. Zadnji put zabio je 14. listopada u porazu protiv Leipziga, od tada je 486 minuta bez gola. A kao kruna je stigla suspenzija uoči dvoboja sa Stuttgartom. Gabonac je neovlašteno snimio spot sa svojim prijateljem Seanom Garniereom, nogometnim frestylerom, i to na terenima kluba. Uz to zakasnio je i na trening. Na kraju je kažnjen novčano, a danas bi trebao biti u postavi protiv Pijetlova.

Nije mu ovo prva suspenzija, prošle jeseni zakasnio je sa zabave u Milanu, pa je propustio dvoboj Lige prvaka sa Sportingom, 4 dana kasnije bio je u momčadi i zabio četiri gola HSV-u... Tko zna, možda se povijest sada ponovi.

Linker
27. travanj 2024 08:48