Toby Alderweireld

 KURT DESPLENTER Afp
SKANDALOZNE PRIJETNJE

Slavni nogometaš dobio zastrašujuću poruku: ‘Tvoja kći će nestati, obitelj će ti umrijeti!‘

Bivši belgijski reprezentativac zabio je važan gol za svoju momčad, a to se nije svima svidjelo
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2023. 18:33

Bivši belgijski reprezentativac Toby Alderweireld zabio je prvi gol u velikoj pobjedi od 2:1 svojeg Antwerpa protiv Genka u važnoj utakmici u borbi za prvaka Belgije. Taj njegov gol nije dobro sjeo navijačima koji su se s njim odlučili obračunati na društvenim mrežama, a jedan od najboljih u povijesti Belgije ostao je u šoku zbog poruka koje je dobio.

Alderweireld je reprezentativnu karijeru završio u ožujku 2023. godine zbog navodnik sukoba s Kevinom de Bruyneom prije, za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Toby se nakon toga odlučio posvetiti klupskoj karijeri koju je većinom proveo u dresu Tottenhama.

Još 2021. godine je otišao iz Europe i potpisao za katarski Al Duhail da bi se nakon godinu dana vratio u Belgiju i potpisao za Antwerp za koji je u prošlom kolu zabio za 1:0 iz penala u zadnjim trenucima prvog dijela. Nakon te utakmice na Instagramu je podijelio sramotne poruke koje je dobio od navijača.

‘Tvoja kćer će nestati ovaj tjedan‘ i ‘Tvoja će obitelj umrijeti‘, pisalo je u užasnim prijetnjama koje je dobio Belgijanac.

‘Mogu podnijeti dosta toga, ali prijetnje mojoj obitelji prelaze sve granice. Ne razumijem zašto ovo pišete i što time želite postići‘, napisao je Alderweireld u objavi na Instagramu.

Na stranu bivšeg suigrača stao je Rajda Nainggolan.

‘Da su barem imali muda to napisati pod svojim pravim imenom, ali što ćeš napraviti ako ne znaš tko je to?‘, pitao se Nainggolan.

O svemu se oglasio i Genk na svojem Twitter profilu.

‘Nogomet su emocije, ali takve reakcije nisu primjerene. Kao klub se jasno ograđujemo od ovoga. U nadolazećim tjednima ćemo se fokusirati isključivo na borbu za naslov prvaka koja će se odlučiti na sportski način. Vjerujemo u našu pobjedu‘, napisali su iz Genka.

Antwerp nakon dvije utakmice u skupini za prvaka belgijske Jupiler lige predvodi tablicu s 42 osvojena boda, a slijedi ga Genk s 41 osvojenim bodom. Treći Royale Union također ima 41 bod, dok četvrti Club Brugge zaostaje s 30 osvojenih bodova.

Linker
18. svibanj 2024 08:49