Abdullah Avci s igračima

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
NOVI REZOVI

Sprema se velika čistka u bivšem klubu Nenada Bjelice: Hrvat među šestoricom prekriženih?

Bivši Dinamov stoper je, podsjetimo, na Bjeličin zahtjev stigao na posudbu iz Udinesea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. prosinac 2023. 12:28

Nenad Bjelica ostavio je iza sebe tursku priču. Njegov trenerski mandat nije potrajao predugo, tek par mjeseci, a vrlo brzo pronašao je hrvatski stručnjak novi posao kao trener njemačkog prvoligaša Union Berlina.

A njegov nasljednik na klupi Trabzonspora Abdullah Avci je u osam utakmica ostvario pet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz te je u prosjeku osvajao 2,13 bodova po utakmici.

Avci priprema velike rezove u igračkom kadru uoči proljetnog nastavka sezone. Prema informacijama koje je objavio turski Fanatik, trener Trabzonspora prekrižio je imena šestorice igrača na koje više ne računa, a među njima je i jedan Hrvat.

Otpisani su Filip Benković, Joaquin Fernandez, Dimitrios Kourbelis, Umut Bozok, Stryger Larsen i Enis Bardhi.

Benković je bivši Dinamov stoper koji je na Bjeličin zahtjev stigao na posudbu iz Udinesea te je započeo sedam od osam utakmica u početnoj postavi.

Međutim, nakon što je Bjelica napustio Tursku, Benković je dobio tek jednu minutu u sedam prvenstvenih utakmica pod Avcijevim vodstvom. Za posljednje dvije utakmice uopće nije bio u konkurenciji.

Haber 61 piše kako će Trabzonspor u zimskom prijelaznom roku dovesti pojačanje na stoperskoj poziciji te da će uslijediti rastanak. Inače, ugovor o Benkovićevoj posudbi s Udineseom je sklopljen do lipnja 2024. godine.

Linker
10. svibanj 2024 03:59