MLADE NADE

ŠTO SU MLAĐI, TO SU BOLJI 'Mali Dinamo' deklasirao veliki Liverpool i uzeo naslov prvaka: 'Najbolju utakmicu smo odigrali kad je bilo najvažnije!'

Dinamovi zagići trenera Marka Cindrića prvaci u Salzburgu
Piše: Ratimir LičinaObjavljeno: 29. lipanj 2017. 15:31

Dva dana trajao je u Austriji tradicionalni turnir U-9 Euro Championship Salzburg 2017. Igralo se po 30 minuta na manjem terenu, sa šest igrača plus vratar. Dinamo predvođen sjajnim strategom Markom Cindrićem u finalnoj utakmici je deklasirao branitelja naslova Liverpool 3:0, u igri koja je razveselila pune tribine.

Blistali su najbolji vratar turnira Duvnjak i odlični lijevi bočni Horvat, ali i svi ostali igrači zaslužuju maksimalne pohvale jer su od 10 utakmica u čak 9 pobijedili, a jednu remizirali i prošli na kaznene udarce, uz gol razliku 21:3.

Sudjelovalo je više od 500 igrača iz 48 klubova iz poznatih nogometnih zemalja poput Njemačke, Engleske, Rusije, Švicarske, Poljske, Rumunjske, Austrije...

Među svim gigantima Dinamo je bio prvi i to ima golemu težinu, a u polufinalu je svladao Lokomotivu 2:0, koja je u konačnici bila treća.

- Najbolju utakmicu smo odigrali kada je bilo najvažnije, a to je u finalu protiv Liverpoola. Podrška s tribina je bila navjerojatna jer Hrvati, koji tamo žive su nas došli podržati tako da smo se osjećali kao kod kuće - kazao je trener Dinama.

Linker
18. svibanj 2024 21:31