Instagram
NAJGORA VIJEST

TRAGIČAN KRAJ DRAME, UMRO JE 'ZLATNI DEČKO' HIT-MOMČADI LIGE PRVAKA Liječnici su se danima borili za njegov život, ali opaka bolest bila je jača

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 11. svibanj 2020. 15:57

Mladi nogometaš talijanskog prvoligaša Atalante, 19-godišnji Andrea Rinaldi umro je u bolnici u Vareseu od posljedica aneurizme mozga koju je zadobio još u petak. Nakon gotovo tri dana borbe za život, veznjak koji je ove sezone nastupao za četvrtoligaša Legnano podlegao je bolesti.

Momak kojeg je njegov klub opisivao kao "zlatni primjer ponašanja u životu i radu" još se u petak nije osjećao dobro, imao je jaku glavobolju i povišenu temperaturu. Odmah po dolasku u bolnicu dijagnosticirana mu je aneurizma mozga.

Predsjednik Legnana, Giovanni Munafo rekao je za službene klupske stranice sljedeću rečenicu:

- Kad bi god Andrea dolazio na trening, prvo bi došao pozdraviti mene. To je sjećanje na njega kojeg ću uvijek imati u srcu. Sjajan dečko, primjer za svakoga. U ime kluba izražavam duboku sućut njegovoj obitelji i prijateljima. On će biti naš ratnik gore na nebu, kao što je to bio i na terenu gdje se borio za naš Legnano.

Rinaldi je produkt Atalantine akademije u koju je došao kao 13-godišnjak, a sa 17 je osvojio kadetski naslov prvaka Italije kao i kadetski superkup.

Oglasila se i Atalanta na stranicama svog kluba:

- Uvijek si se na terenu zadnji predavao, sada si se također borio do zadnjeg trenutka. Tvoj će osmjeh zauvijek živjeti u našim srcima.

Linker
14. svibanj 2024 17:40