Aa/abaca/abaca Press/profimedia
PROBLEMI SA SUPERKUPOM

Turskim velikanima Saudijci zabranili isticanje simbola i poziva na mir, oni prijete otkazivanjem utakmice

Galatasaray i Fenerbahçe večeras od 18:45 trebaju igrati utakmicu Superkupa u Rijadu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 29. prosinac 2023. 14:03

Galatasaray i Fenerbahçe večeras od 18:45 igraju utakmicu Superkupa u Rijadu, no pitanje je hoće li do velikog tursko okršaja uopće doći.

Naime, dugo iščekivani derbi igra se u Saudijskoj Arabiji te su zbog toga Turci naišli na probleme. Iako se timovi odavno nalaze na Bliskom istoku, spremni na borbu za prvi trofej u sezoni, došlo je do političkih nesuglasica. Feneru i Galati zasmetali su uvjeti i zabrane koje su Saudijci postavili pred njih te su poručili da ako se stvari ne promijene u konačnici neće igrati.

Zahtjevi turskih klubova bili su da se obavezno pusti himna Turske prije utakmice, da nose majice s likom Mustafe Kemala Ataturka (utemeljitelj Republike Turske i njen prvi predsjednik) te da se dopusti igračima da na centar izađu s transparentom u kojem se poziva na mir u svijetu.

- Želio bih vas podsjetiti na riječi naših predaka, ‘Mir u kući, mir u svijetu‘. Namjeravali smo izaći s tim transparentom, no vlasti to nisu prihvatile. Nije nam jasno zašto - poručio je prvi čovjek Fenera Ali Koç.

Saudijci su neke zahtjeve Turaka protumačili kao političke, pa je zbog toga nastao spor te je pitanje hoće li se i kako sve to na kraju riješiti. Planiran je i hitan sastanak na kojem će se naći visoki dužnosnici Galatasaraya i Fenerbahçea nakon kojeg se očekuje više informacija o konačnom ishodu.

Linker
09. svibanj 2024 19:20