getty images
VELIKI INTERVJU

U 37. GODINI STIGAO KRAJ PEHOVIMA HRVATSKOG VELIKANA 'Nevjerojatno je koliko se puta sudbina poigrala sa mnom'

Nekadašnji vratar Hajduka i reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa, 37. je rođendan (8. siječnja) dočekao kao igrač Deportiva iz La Coruñe. Nakon što je prethodnih pola godine bio bez kluba, nakon što su uz njegovo ime i ono vratar neki već znali dodati i prefiks bivši, koncem prosinca dogovorio se s Deportivom. A zatim je početkom siječnja i službeno predstavljen kao novi igrač sedmoplasirane momčadi Primere.
Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. siječanj 2016. 15:16

U karijeri je uz dres Hrvatske branio boje Hajduka, pa zatim Šahtara iz Donjecka, Spartaka iz Moskve, Tottenhama, Rostova. Samo je dok je bio u Tottenhamu bio član kluba iz liga petice, ali te sezone se nije naigrao. No, u smiraj karijere stigao je poziv iz najjače lige svijeta. Poziv koji se ne odbija.

Rekao si i sam kako ti je s obzirom na godine ovo vjerojatno zadnja šansa u nekom top klubu i ligi, a nazvao si je i Božjim darom?

– Dolazak u Deportivo doživljavam kao nagradu za svoj rad tijekom čitave karijere. Oduvijek sam vjerovao samo u rad i predanost prema nogometu te sam možda tijekom ovih šest mjeseci pauze duboko u sebi vjerovao da će se i meni jednom ukazati prilika igrati u jednoj od najjačih liga svijeta pa zato i nisam objavljivao kraj karijere, iako sam bio svjestan da se bliži s obzirom na stanku. U prošlosti sam imao dobrih ponuda, ali je uvijek nedostajao taj posljednji korak da bi se transfer ostvario. Nevjerojatno je koliko se puta sudbina poigrala sa mnom, ali baš zato nikad nisam prestao vjerovati da će doći taj dan. Naravno, ne želim umanjiti vrijednost klubova u kojima sam igrao, pogotovo mog Hajduka ili Spartaka koji je za bivši Sovjetski Savez ono što je Real u Europi, ali atraktivnost i kvaliteta španjolske lige pa i sam Depor je ono što doživljavam kao krunu karijere – potvrdio je Pletikosa u rođendanskom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.