Niko Kovač danas je uspješni trener Eintrachta iz Frankfurta
 Alex Grimm/Bongarts/Getty Images
OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA

UHVATIO GA ZA VRAT I PITAO: 'JESI LI TI VRBANOVIĆ!?' Na poznatom odmorištu napali delegaciju HNS-a, sutkinja: Svi osumnjičeni su slobodni

Piše: Mario PušićObjavljeno: 12. srpanj 2017. 14:41

Zbog nedostatka dokaza napadači na delegaciju HNS-a, među kojima je bio tadašnji izbornik Niko Kovač, oslobođeni su optužbe za remećenje javnog reda i mira koje se dogodilo prije više od dvije godina na odmorištu Zir autoceste A1, piše Jutarnji list.

Sutkinja Prekršajnog suda u Otočcu Ljiljana Popović Crnić nije imala konkretnih dokaza kako bi individualizirala krivnju ni na jednog od osumnjičene dvanaestorice iako je iskaze svjedoka sud ocijenio “vjerodostojnima i objektivnima”.

- Nesporno je da nije izvršeno prepoznavanje odmah nakon događaja kada bi sa sigurnošću moglo prepoznati o kome se radi, posredno prepoznavanje putem fotografija koje su dostavljene svjedoku Cvrku (povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk op. a.) odnosi se na počinitelje koji su oštetili vozilo, a nitko od svjedoka u vrijeme privođenja okrivljenika nije bio dostupan. Policija od njih nije ni tražila prepoznavanje - obrazlaže sud u Otočcu, napominjući kako ni nadzorne kamere u ugostiteljskom objektu Macola ne pokrivaju mjesto prekršaja, ni u restoranu, niti na parkiralištu.

Sud navodi kako primjerice prvookrivljenoga Tomislava Mandalinića (za verbalni i fizički napad na Niku Kovača) nijedan svjedok izrijekom ne navodi kao počinitelja, kako u ispitivanjima pred policijom, tako ni u iskazima danima na sudu, dapače. Radilo se, naime, o osobi slabije građe, u trenirci s amblemom Hajduka, a tijekom privođenja je utvrđeno kako je u takvoj odjeći bio jedino maloljetnik, ali tamnoplavoj, a ne bijeloj, kako su naveli svjedoci. Podsjetimo, delegacija HNS-a stala je na autocesti A1 da predahne na putu iz Zagreba u Split. Slučajno su se susreli s navijačima Hajduka koji su se vraćali s gostovanja iz Istre.

Uz salve uvreda i psovke upućene svima, jedan od njih Kovača je uhvatio za vrat i pitao ga “je li on Vrbanović”. Oštetili su i službeni kombi HNS-a, Mercedes Vito. Napadači se nisu tretirali kao navijačka skupina, nego im se sudilo prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, iako su evidentirani prijestupnici te su imali zabranu dolaženja na nogometne utakmice.

Linker
02. svibanj 2024 21:38