ŠOKIRALI I UKRAJINCE

VATRENI NA METI ENGLEZA Sunderland ponudio Dnjipru 7 milijuna eura za Strinića

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. kolovoz 2012. 00:39

Premierligaš Sunderland uputio je pismenu ponudu Dnjipru za otkup ugovor Ivana Strinića! U telefaksu koji je stigao u Dnjipro istaknuta je cijena koja se, neslužbeno, kreće između 6-7 milijuna eura. Čelnici engleskog kluba duže su vremena pratili igre tog brzonogog Splićanina, a nakon što su ga na djelu pogledali s najjačim protivnicima na Euru, formalizirali su svoje zanimanje.

Kako saznajemo iz izvora bliskih ukrajinskom klubu, još nije donesena odluka hoće li se pustiti hrvatskog reprezentativca. Trener Juande Ramos nije baš za tu opciju, ali u klubu važu financijsku težinu transfera.

Strinić je došao iz Hajduka za četiri milijuna eura i mogućnost da ga sada transferiraju u Englesku za 7-8 milijuna eura zagolicala je vodstvo kluba. Iako igra solidno, očito je da u tom klubu, koji s financijama nema neki problem (dapače), vjeruju da mogu pronaći odgovarajuću zamjenu.

Dakako da će Dnjipro na konkretan interes Engleza odgovoriti traženjem više novca i ako Sunderland povisi prvu ponudu, a Ukrajinci smanje maksimalne zahtjeve, kompromis za “deal” vrlo je realan. Strinić se još nije službeno izjasnio, ali off the record je iskazao oduševljenje mogućnošću da se okuša u trenutno najjačoj svjetskoj klupskoj konkurenciji.

Linker
29. travanj 2024 09:05