Hanza Media, sn ilustracija
TAKO SE TO RADI

VELIKA POMIRBA 'NA MAKSIMIRU' Najskupljem igraču Dinama i neslomljivom šefu bilo je dovoljno samo pet minuta: Rastali su se uz čvrsti stisak ruke...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. srpanj 2017. 19:08

Eto, i to je riješeno, stavljeno ad acta. Ivajlo Petev i Ante Ćorić riješili su probleme, srušili zidove koji su stajali ispred njih i otvorili novu stranicu svog odnosa. Podsjetimo, dosta je toga izgovoreno i ispričano u završnici sezone o tom njihovu odnosu, počelo je s Ćorićevim nezadovoljstvom kad je, prema trenerovim riječima, odbio igrati dvoboj s Rijekom u Maksimiru pa potom i u finalu Kupa.

Pa je onda Ćorić to demantirao, da nije bilo baš tako, Petev rekao da to nikad nije doživio. I tako, malo-pomalo, stvorio se sukob igrača i trenera, prava afera, svi su se pitali kakav će biti nastavak suradnje ako Ćorić ostane u Dinamu.

- Ja se ni s kim ne svađam. Ja sam trener, on je igrač i tako stvari moraju biti postavljene. Nismo još razgovarali, budemo, ali ja ionako uzimam važnim samo ono što igrači govore na terenu. Ćorić je u kadru kao i svi ostali igrači, a ja sam najsretniji na svijetu ako je on sazrio - rekao je Petev neki dan.

Zakopane sjekire

Ćorić je zasad ostao u Dinamu, dobio je na leđa broj 10, što je bila naznaka da bi se stvari mogle smiriti, da bi Ante ipak mogao dobiti važniju ulogu kod Peteva. I primijetili smo u Sloveniji da ide jako dobro na treninzima, da se trudi, šteta što ga je zaustavila ta ozljeda gležnja, premda ne bi trebala biti dugotrajna, barem sudeći prema tome što se Ćorić vratio laganim treninzima i da bi uskoro trebao biti u punom pogonu. Dobro je raspoložen, vidljivo.

Jučer nakon prijepodnevnog treninga prišao je treneru Petevu, sjeo kraj njega, počeli su razgovarati. Razgovor je trajao oko pet minuta, nismo prisluškivali što su točno rekli jedan drugome, ali rastali su se uz “give mi five” i čvrsti stisak ruke. Svjesni su obojica koliko su važni jedan drugome, Ćorić, dok je u Dinamu (a uvijek je moguće da ga napusti, ali i da ostane) ne može bez Peteva, a i trener zna da bi mu pravi Ćorić, čiste glave i uz pravu podršku, mogao biti krucijalan igrač. Ratne sjekire su zakopane, od petka je opet sve normalno, idemo dalje. Valjda neće neko novo nezadovoljstvo izazvati neke nove potrese i nesuglasice, svi očekuju Antu Ćorića u pravom svjetlu, da taj veliki potencijal konačno bukne u svom ukupnom obujmu. Drugim riječima ‘sad je dosta priče, idemo raditi’!

Junior Fernandes radi jako dobro, Ante Ćorić se budi i prilagođava, Petev zasad stvarno može imati razloga za zadovoljstvo u dosadašnjem dijelu priprema. Još da je Sammir potpuno trgnuti, upaliti u njemu ‘vječni plamen’, pa da sva trojica koji su bili ‘označeni’ postanu najveće priče Moravskih toplica. Dobro, možda ipak previše očekujemo...

Linker
17. svibanj 2024 06:39