CROPIX
BRAVO, DEČKI

VELIKI EUROPSKI POVRATAK NACIONALA Hrvatski prvak se vratio u igru nakon teškog debakla u Srbiji!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 13. listopad 2016. 22:02

Nacional Zagreb je u srijedu teškim 5:1 porazom započeo svoj pohod u Europi protiv Ekonomca iz Kragujevca u 1. kolu Main Runde UEFA Futsal Cup-a, ali visoki poraz ipak nije loše utjecao na igrače hrvatskog prvaka u futsalu. Naprotiv, čini se kako ih je dodatno motivirao.

Zagrepčani su u izuzetno bitnoj utakmici 2. kola skupine 4 glavne runde, protiv bjeloruske Lide slavili s minimalnih 1:0, a čovjek odluke bio je Luka Perić, koji je u 34. minuti zabio za veliki trijumf.

Otpočetka je to bila jednosmjerna ulica, Nacional je odlučno krenuo u utakmicu, svjestan kako su tri boda neophodna, ako se želi ostvariti plasman u elitnu rundu Futsal Cupa. Podatak kako su na koncu susreta imali čak 36 upućenih udaraca dovoljno govori...

U prvom dijelu najviše su pokušavali Jelovčić i Postružin, ali mreža Bjelorusa nije se tresla. Međutim, nije to sputalo Zagrepčane da nastave u istom ritmu. Svoj udarac je isporobao i Amadeu Fernandes, kojem je zglob očigledno u boljem stanju, no vratar Lide bio je na razini zadatka.

U nastavku ista priča, Nacional je krenuo svim silama po pogodak, no nije bilo sreće, tu i tamo je Lida zaprijetila iz polukontre, no bez učinka. Ipak, u 33. minuti radost za Nacional. Nakon dobre akcije Perić je lijepo zabio za na kraju se pokazalo konačnih 1:0. Nacional se sada nalazi u dobroj situaciji, ima tri boda na kontu kao i Lida, a sutra, u zadnjem kolu ih očekuje slabašna Athina 90. Ekonomac je u četvrtak navečer svladao Athinu 90 rezultatom 5:2 i ima svih šest bodova, ali sve će se odlučivati u 3. kolu u nedjelju.

Nacionalu treba pobjeda za prolaz u elitnu rundu, ali bitno je kako će odigrati Ekonomac i Lida. U slučaju pobjede kluba iz Srbije ili remija, Nacional s pobjedom ide dalje, ali ako Lida trijumfira, stvara se krug od tri momčadi sa šest bodova, a u njemu je Nacional najlošiji zbog poraza 1:5 u prvom ogedu, te se neće plasirati među 16 najboljih klubova u Europi. Teoretski bi ga spasila samo pobjeda Lide s osam golova razlike, ali to je nemoguće očekivati i treba se uzdati u fair-play Kragujevčana...

---------------------------------------------------------------------------

NACIONAL - LIDA 1:0

KRAGUJEVAC Dvorana Jezero. Gledatelja 1.500. Suci: Frak (Poljska), Samadli (Azerbajdžan).

Strijelac: 1:0 - Perić (33).

Nacional: Bilić, Čujec, Novak, Postružin, Jelovčić, Mordej, Jurić, Toth, Koturović, Perić, Rafael, Amadeu, Pavlić. Trener; Kujtim Morina.

Lida: Golovnjov, Žigalko, Ivanov, Kolb, Voronjin, Kameko, Rogovik, Kločko, Goroško, Čehovski, Zedelašvili, Novoičik.

Trener: Viktor Tarčilo

Žuti kartoni: Čehovski (10), Bilić (24), Rafael (26), Kločko (36), Žigalko (38).

Crveni kartoni:.-

IGRAČ UTAKMICE: Luka Perić

Linker
18. svibanj 2024 11:29