SEYIT AHMET EKSIK Anadolu Via Afp
PREPORODILI SU SE

VIDEO: Bivši dinamovac čekao na gol više od tri godine, sada zabio već drugi - i to nakon odlaska Bjelice

Tek je u lipnju 2020. zabio za Bristol City u remiju protiv Stoke Cityja
Piše: Vito TomasObjavljeno: 11. siječanj 2024. 20:02

U 16. kolu turske Super lige Trabzonspor je na domaćem terenu slavio protiv Samsunspora s 2:1.

Domaćine je u vodstvo u 21. minuti doveo Filip Benković. Na jedan ubačaj iz slobodnog udarca bivši je igrač Dinama sjajno reagirao i glavom u padu pospremio loptu u protivničku mrežu.

BENKOVIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Drugi je ovo pogodak hrvatskom braniču u dresu turskog kluba, za koje je do sada upisao u devet nastupa. Zabio je i u četvrtom kolu u 5:1 pobjedi protiv Kasimpase, a prije toga na pogodak je čekao više od tri godine. Tek je u lipnju 2020. zabio za Bristol City u remiju protiv Stoke Cityja. U međuvremenu je igrao i za Cardiff, Udinese i Eintracht Braunschweig, ali ni u jednom od tih klubova nije se upisao u strijelce.

Benkovića je u Trabzonspor doveo Nenad Bjelica koji je u međuvremenu dobio otkaz.

Na 2:0 povisio je Onuachu na asistenciju Edina Višće u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela. U sudačkoj, pak, nadoknadi drugoga dijela konačnih 2:1 postavio je Antalyali s bijele točke.

Trabzon se nakon odlaska hrvatskog stratega preporodio te zasad drže sigurno treće mjesto na tablici. Za naslov se i dalje bore Fenerbahçe i Galatasaray, koji je ranije danas prosuo bodove na gostovanju kod Sivasspora, odigravši tek 1:1.

U ranije odigranom susretu Sivasspor i Galatasaray su remizirali 1:1.

Gosti su poveli u 45. minuti golom Kerema Demirbayja, a izjednačio je Fode Koita iz jedanaesterca u 86. minuti.

Na ljestvici vodi Fenerbahče sa 50 bodova, Galatasaray na drugom mjestu ima dva boda manje, treći je Trabzonspor sa 36 bodova, dok Bešiktaš na četvrtom mjestu ima 32 boda.

Linker
06. svibanj 2024 07:42