Richard Heathcote/Getty Images / Getty Images
KAD ON TO KAŽE...

VIDEO: PALE SU JAKO TEŠKE RIJEČI, A SVI 'UMIRU OD SMIJEHA' Nogometni velikan pred svima izvrijeđao kontroverznog menadžera!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2017. 20:09

Jedan od najvećih nogometnih menadžera na svijetu, Mino Raiola svojevremeno je bio ključni čovjek u najvećem transferu u povijesti, onom kada je Francuz Paul Pogba dolazio u Manchester United. Osim Pogbe, Raiola je 'zaslužan' što su na Old Trafford u međuvremenu došli igrači poput Henrikha Mkhitaryana i Zlatana Ibrahimovića.

Godina 2016. bila je iznimno produktivna kada je u pitanju zarada za Raiolu, a ništa slabije ne bi trebalo biti niti u 2017.. Njegovi klijenti poput Gianluigija Donnarumme, koji će na kraju ipak ostati u Milanu i Romelua Lukakua koji bi iz Evertona trebao otići put Chelseaja, privlače veliku pažnju.

Ipak, kada je u pitanju mladi talijanski vratar, Raiola je razuljito čelništvo Milana jer bi volio vidjeti 'svog' nogometaša u redovima Real Madrida. Sličan slučaj dogodio se i sa Paulom Pogbom 2012. godine kada je mladi Francuz blesplatno završio u Juventusu. Protiv takvog scenarija u svojoj se knjizi pobunio i legendarni trener 'crvenih vragova' Sir Alex Ferguson koji je javno kritizirao Raiolu koji je prema njemu 'preobratio' Pogbu i odveo ga s Old Trafforda.

Soccer Football - Atletico Madrid v Real Madrid - UEFA Champions League Final - San Siro Stadium, Milan, Italy - 28/5/16
Fabio Capello and Sir Alex Ferguson in the stands
Reuters / 
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
Kai Pfaffenbach / REUTERS
Fabio Capello i Sir Alex Ferguson

Ranije ovog tjedna, Sir Alex je održao predavanje u ragbijaškom klubu gdje ga je jedan posjetitelj upitao zašto nitko nije prepoznao talent Paula Pogbe? Slavni trener je u svom stilu odgvorio i nasmijao sve u dvorani.

- Paul Pogba? Imao je lošeg menadžera, vreću govana. Svi u klubu su dobro znali kakav je on talent bio, još uvijek je. Ponudili smo mu najbolji mogući ugovor.

Ovakav odgovor Fergusona jasno je dao do znanja kako ga ta epizoda hjoš uvijek muči iako je s Unitedom ostvario sjajne rezultate tijekom godina.

Linker
01. svibanj 2024 14:40