BiH - Francuska

 ANTONIO BALIC Cropix
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Ponos i tuga u Sarajevu, bivše lice HNL-a i mladi Zmajevi šokirali legendu, pa ostali bez svega

Krenulo je nestvarno za naše susjede, ali na kraju će kući podvojenih emocija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. listopad 2023. 20:36

Sekunde su dijelile U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine od nevjerojatnog uspjeha. "Prava" reprezentacija ne funkcionira, ali mladi Zmajevi u petak su pokazali zube Francuskoj. Ipak, momčad predvođena Thierryjem Henryjem izborila je nova tri boda u C skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine uskom 2:1 pobjedom, a ostvarenom u "mrtvim minutama".

Bio je to početak iz snova na sarajevskoj Grbavici. Admir Bristrić doveo je BiH u vodstvo u 28. minuti nakon što je uspješno realizirao jednu kontru. Guillaume Restes obranio mu je prvi udarac, ali Bristrić se uspio naći na odbijenoj lopti i iz popravnog pokušaja zatresti mrežu. Devetka mladih Zmajeva trenutno nastupa za Olimpiju iz Ljubljane, a stigao je iz Rijeke, za koju je upisao i jedan službeni nastup, protiv Gorice prošle sezone.

image

BiH - Francuska

ANTONIO BALIC Cropix

Radost nije dugo trajala, već u 32. Rayan Cherki, suigrač Dejana Lovrena i Duje Ćaleta-Cara iz Lyona, pospremio je loptu iza leđa Muhameda Šahinovića za izjednačenje na Grbavici.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

Konačno razočarenje stiglo je u drugoj minuti sučeva dodatka. Arnaud Kalimuendo, iza kojeg je neuspješna epizoda u Paris SG-u, a sada nastupa za Stade Rennes, u posljednjim je trenucima susreta izborio 2:1 i za značajno, ali neočekivano komplicirano slavlje Francuske.

POGODAK ZA 1:2 POGLEDAJTE OVDJE

Do kraja susreta Desire Doué zaradio je isključenje drugim žutim kartonom u šestoj minuti nadoknade, ali nije bilo vremena za promijeniti stanje na semaforu. Isključenje pogledajte OVDJE.

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine, a predvođeni Igorom Jankovićem, u svakom slučaju mogu biti ponosni na prezentaciju. Dosad su izgubili obje odigrane utakmice u C skupini, prvo protiv Slovenije (1:2), a zatim i od Austrije (0:2), a protiv Francuza su, eto, presudili udarci "sa zvukom sirene". U Sarajevu će sigurno biti podvojenih emocija...

BiH je i dalje posljednja momčad skupine C bez ijednog osvojenog boda u tri odigrane utakmice. Skupinu predvodi Francuska s maksimalnim učinkom iz dva dvoboja, zatim slijede Slovenija (6 i utakmica više), Austrija (4), Cipar (2), pa BiH.

Linker
09. svibanj 2024 02:25