Screenshot: Daily Motion
VJEČITI DERBI

VIDEO: PREKINUT SARAJEVSKI DERBI Ružne scene na Grbavici. Letjeli su stolci, gorjele su baklje

Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 24. srpanj 2016. 01:35

Danas je krenula Premijer liga BiH, prvi put s 12 klubova i igrat će se dvokružno 22 kola, a nakon toga još dodatnih deset kola u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak.

Početak je obilježio sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva pred više od 10.000 gledatelja na Grbavici. Derbi su obilježili česte bakljade i prekidi. Od 30. minute domaćin je ostao s igračem manje jer je isključen Husić. Željezničar je poveo u 53. minuti pogotkom Splićanina Ivana Lendrića. Šest minuta kasnije gosti su stigli do izjednačenja preko Ahmetovića. Nakon toga navijači Sarajeva su "zapalili" Grbavicu bakljama, a trgali su i stolice i bacali ih na teren. Prekid je trajao 13 minuta, a nastavak nije donio promjenu rezultata premda je Leon Benko imao dobre prilike za Sarajevo.

Još ranije odigrana su dva susreta. Sloboda je očekivano na Tušnju pobijedila Olimpic 3:0, dok je novi premijerligaš Metalleghe BSI iz Jajca priredio iznenađenje 3:1 pobjedom nad Čelikom u Zenici.


Neredi i prekid [FK Željezničar - FK Sarajevo... by mediabh

U nedjelju se igraju tri preostala susreta. Novi premijerligaš Krupa domaćin je Mladosti, a dvije večernje utakmice igraju se u Hercegovini. Široki Brijeg u 19,30 sati na Pecari igra protiv Viteza.


Horde Zla napravile vatrenu atmosferu [FK... by mediabh

Zanimljivo Širokobriježane će voditi hrvatski trener Branko Karačić, koji je upravo Vitežane ostavio u Premijer ligi. Na klupi Viteza zamijenio ga je Sinjanin Boris Pavić. Aktualni prvak Zrinjski u 20 sati u Mostaru igra s pobjednikom kupa Radnikom.

Linker
30. travanj 2024 20:28