REUTERS/Radovan Stoklasa / REUTERS
PROSINEČKI NIŽE PORAZE

VIDEO: SUSJEDI VJEROJATNO OSTALI BEZ SVJETSKOG PRVENSTVA Slovenija doživjela bolan poraz, Sjeverna Irska sanja plasman u Rusiju

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 02. rujan 2017. 00:48

Njemačka je ostvarila i sedmu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Slavili su na gostovanju kod Češke sa 2:1. U ranoj fazi susreta, točnije u četvrtoj minuti zabio je Timo Werner. Njemačka se pokušala od početka dvoboja nametnuti, posjed je uvjerljivo bio na njihovoj strani, čak su 70 posto posjeda lopte imali na svojoj strani, no Češka je također prijetila.

Pokušavali su Kopil, Borić i Soucek, ali ter Stegen je bio na razini zadatka. Mogao je Elf preko Stindla razriješiti pitanje pobjednika, ali igrač Borussije Monchengladbach nije bio priseban pa je tako upropastio izglednu priliku. U 74. minuti Češka je strašnim pogotkom Daride poravnala rezultat, ali u smiraju susreta ukazao se Hummels, koji je sjanim trzajem glave poentirao za trijumf Elfa. Dakle, Njemačka uvjerljivo drži prvu poziciju sa 21 bodom i već je odškrinula vrata Munidala.


Czech Republic VS Germany 1-2 - All Goals... by goalsarena2017

Drugo mjesto u toj skupini rezervirano je za Sjevernu Irsku koja je jučer bila bolja od slabašnog San Marina. Irci su slavili sa 3:0, a junak utakmice bio je Magennis koji je zabio dva pogotka. Prvo je poentirao u 70. minuti., a onda je pitanje pobjednika, ako ga je uopće i bilo, razriješio pet minuta kasnije novim pogotkom. Konačnih 3:0 postavio je Davis nakon što je bio siguran s bijele točke.

Azerbejdžan kojeg vodi naš Robert Prosinečki doživio je poraz (četvrti u nizu) na gostovanju kod Norveške. Domaćin je, ako ćemo realno bio bolji takmac, ali je i azebejdžanska reprezentacija imala svojih prilika. Poveli su Norvežani u 32. minuti kad je King najstrožu kaznu pretvorio u pogodak. Početkom nastavka nesreća za Azerbejdžan, naime Sadygov je nesmotreno skrenuo loptu u vlastitu mrežu i priči je bio kraj. Ovom pobjedom Norveška se izjednačila s Azerbejdžancima na ljestvici, obje reprezentacije na kontu imaju sedam bodova.


ALL Goals HD - Norway 2-0 Azerbaijan 01.09.2017 by gooooooooooal

Rezultati by SofaScore

U skupini E Danska je deklasirala Poljsku sa 4:0 i u potpunosti zakomplicirala situaciju, dakle Poljaci su na vrhu ljestvice sa 16 bodova dok ih Danci i Crnogorci prate u stopu, tek je tri boda razlike. Uglavnom, Danska je od prvog momenta zagospodarila terenom, redom su zabijali Delaney, Cornelius, Jorgensen i Eriksen.
Crna Gora je u impresivnom izdanju slavila kod Kazahstana sa 3:0, mrežu domaćina načeo je igrač prvaka Hrvatske, poentirao je Vešović u 31. minuti, a u nastavku su se u listu strijelaca još upisali Beqiraj i Simić.

Rumunjska je imala dobru priliku zadržati kakav-takav korak za vodećima i iskoristila ju je. Iako je sve ukazivalo da će se morati zadovoljiti bodom. Dakle, imali su igrača više, a onda i kazneni udarac, no niti to nije bilo dovoljno za vodstvo. Ipak, u sučevoj nadoknadi ukazao se Maxim za erupciju veselja domaće momčadi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Engleska je tek u drugom dijelu slomila Maltu, dobro su se držali Maltežani do 53. minute, pružili su dobar otpor, ali onda je na scenu nastupio Harry Kane i na sebi svojstven način zabio za vodstvo Gordog Albiona. Kasnije su još zabijali Bertrand i Welbeck, a konačnih 4:0 postavio je Kane svojim drugim pogotkom. U toj su skupini slavili Slovaci protiv Slovenaca i tako zadržali korak s Englezima, a pobjedu su ostvarili i Škoti protiv Litve. Slovenija je ovim porazom vjerojatno izgubila objektivne šanse za plasmanom jer Slovačka sada bježi četiri boda.


Adam Nemec Goal HD - Slovakia 1-0 Slovenia 01... by Football--Live


Harry Kane Goal HD - Malta 0-1 England 01.09.2017 by Football--Live

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Kazahstan - Crna Gora 0:3(Vešović 31, Beqiraj 53, Simić 63), Češka - Njemačka(Werner 4), Danska - Poljska 2:0(Delaney 16, Cornelius 42), Litva - Škotska 0:2(Armstrong 25, Robertson 30), Malta - Engleska 0:0, Norveška -Azerbejdžan(King 32-11m), Rumunjska -Armenija 0:0, San Marino -Sjeverna Irska 0:0, Slovačka - Slovenija 0:0

Linker
13. svibanj 2024 10:32