Masashi Hara Getty Images
BROJNE REAKCIJE JAVNOSTI

NOGOMETNI VELEMAJSTOR ŽESTOKO KRITIZIRAO VIRALAN IZAZOV I NAZVAO GA - KLAUNOVSKIM! 'Situacija je krajnje ozbiljna, ionako ga nema dovoljno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2020. 16:13

Jedan od najvećih futsal majstora svih vremena, brazilski čarobnjak Falcao, nedavnom je izjavom na društvenim mrežama izazvao brojne reakcije sportske javnosti.

Naime, među nogometašima je uslijed globalno raširene prisilne samoizolacije uzrokovane pandemijom koronavirusa postao popularan viralan izazov tehniciranja toaletnim papirom. Izazov se po društvenim mrežama raširio vrlo brzo, a mnogi su umjetnici lopte pokazali svoje umijeće tehniciranja.

Kako je zbog nestašice svih potrepština - pa tako i wc-papira - u svijetu nastala opća panika, reakcije javnosti na ovakav performans izuzetno su podijeljene. Kao glas razuma javio se Falcao kojemu je izazov također ponuđen.

Međutim, iskusni je brazilski futsal majstor za brazilski Globo reagirao iznimno staloženo:

"Situacija u svijetu zbog koronavirusa vrlo je teška i krajnje ozbiljna. Ljudi masovno umiru. Zbog toga je bitno koncentrirati se na podizanje svijesti o svemu što se na globalnoj razini događa. Moramo zadržati fokus na opasnostima koje koronavirus uzrokuje, a ne na besmisleno žongliranje toaletnim papirom. Taj je proizvod iznimno važan za održavanje higijene, a zbog sveopće panike u trgovinama ga zapravo niti nema dovoljno", poručio je Falcao koji je cijelu ovu žonglersku grotesku nazvao - klaunovskom.

Linker
17. svibanj 2024 03:16