Screenshot: Twitter
OPROŠTAJ OD VOLJENOG NOVINARA

NOVI UDARAC ZA BRAZILSKI NOGOMET Preminuo igrajući nogomet nešto više od dvije godine nakon što je preživio stravičnu avionsku nesreću

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2019. 21:41

Jedan od šestorice ljudi koji su 28. studenog 2016. godine preživjeli avionsku nesreću u kojoj je smrtno nastradala većina brazilske nogometne momčadi Chapecoensea, u utorak je preminuo od posljedica srčanog udara.

Riječ je o brazilskog novinaru Rafaelu Henzelu (45) koji se srušio tijekom rekreativne nogometne utakmice sa svojim prijateljima. Hitno je prevezen u bolnicu, ali ubrzo po dolasku je umro.

"Tijekom svoje briljantne karijere Rafael je pričao priču Chapecoensea", napisali su iz Chapecoensea u posveti preminulom novinaru.

Podsjećamo, brazilski nogometni prvoligaš Chapecoense putovao je 28. studenog 2016. u Medelin na prvu utakmicu finala Cope Sudamericane. No, avion se na putu do Kolumbije srušio. Poginulo je ukupno 77 osoba, 19 igrača, od 22 koji su našli svoje mjesto u zrakoplovu. Uz tri preživjela igrača, živu glavu je tada izvukao Henzel i još dvoje članova posade.

Henzel se od avionske nesreće oporavljao godinu, a potom se vratio na posao na radio postaju u gradu Chapeco. Izdao je i knjigu pod nazivom "Živi kao da ćeš sutra otići" u kojoj je opisao svoje iskustvo u kobnoj nesreći, ali i motivaciju za nastavak života.

Iz Chapecoensea su od Brazilskog nogometnog saveza tražili odgodu njihove utakmice Brazilskog kupa protiv Criciume (srijeda) koju ju je Henzel trebao prenositi.

Linker
18. svibanj 2024 23:16