Matija Djanjesic / Hanza Media / Hanza Media
'NIJE BILO RAZUMIJEVANJA'

ODLAZAK JOŠ JEDNOG KLJUČNOG IGRAČA ZADAO JE TEŽAK UDARAC RIJEČANIMA Zaklinjao se u ljubav prema gradu i klubu, a onda otišao uoči povijesnih okršaja

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 07. kolovoz 2017. 13:49

Velik je udarac doživjela Rijeka u svojim nastojanjima da se dočepa skupina Lige prvaka te svih pripadajućih UEFA-inih milijuna eura. Stefan Ristovski (25) odlazi na Pirenejski poluotok u Sporting iz Lisabona! I to prije dvoboja s Olympiacosom...

- Da, istina je, Ristovski je pred odlaskom, a službeno će biti kada se završi sva dokumentacija - kazao je Damir Mišković, predsjednik riječkog prvoligaša.

Neobičan rastanak

Sjajni je Makedonac naime dvije sezone na Rujevici igrao kao posuđeni igrač Spezije, koja je ovog ljeta prenijela na Rijeku prava iz ugovora, no problem je što je on trajao do ljeta 2018.

- Neobično je da odlazi prije play-offa Lige prvaka, ali nije želio produžiti ugovor. Nas smo dvojica mnogo razgovarali posljednjih mjesec dana, no ostao je pri svome. Iduće bi ljeto postao slobodan igrač, a ove bi zime mogao pregovarati sa zainteresiranim klubovima te tako otići bez odštete - govori Mišković uime kluba koji je, tvrdi, napravio sve da sjajni Makedonac s Rujevice ode što kasnije.

- Nije bilo razumijevanja s druge dvije strane. Igrač i njegov zastupnik s jedne te Sporting s druge strane inzistirali su na odlasku odmah. Ponudili smo im čak novčanu odštetu za te dvije utakmice protiv Olympiacosa, ali nisu željeli pristati. Nažalost, nemoćni smo jer ne želimo riskirati da na kraju ode kao slobodan igrač. Hvala mu za sve što je napravio za Rijeku i za sve sjajne igre.

Jasno je, naravno, da se automatski povlači pitanje o zamjeni za Ristovskog.

- U kadru imamo odlične igrače poput Martića, koji će sada imati više šansi potvrditi zašto je doveden prošle godine. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza, puno se toga dotad može dogoditi u vezi s ulaznim i izlaznim transferima - završio je Damir Mišković.

Ova “bomba” neugodno je iznenadila navijače. Ne zato što nisu znali da je Ristovski praktički jednom nogom vani, već zbog - tajminga. Rijeci slijede dvije najvažnije utakmice u klupskoj povijesti (!), a jedan od najboljih igrača koji se, k tome, nekoliko puta zaklinjao u ljubav prema gradu i klubu te obećao tetovirati trofej naslova prvaka na desnu nogu odlazi za cca. 3-3,5 milijuna eura, koliko će Rijeka zaraditi na transferu. Uz dodatak da određeni postotak pripada Speziji...

Kekovo nepojavljivanje

Interes Sportinga nije od jučer, portugalska A Bola u srijedu je objavila da će utakmica protiv Salzburga biti zadnja za Ristovskog u Rijeci. O takvim navodima Ristovski je kazao slijedeće:

- Nema govora o transferu, vjerujte mi, ja bih prvi priznao da nešto ima, ali nije još ništa ni blizu gotovo. Predsjednik mi je uoči susreta rekao da ostajem te da se brinem samo za Rijeku, no nitko ne zna što se može dogoditi do kraja prijelaznog roka.

U idućim je danima isti list tvrdio da je Ristovski obavijestio riječke čelnike da želi odmah otići u Sporting te potpisati petogodišnji ugovor. Ako je suditi po riječima predsjednika Miškovića, očito su imali dobre izvore...

Izgleda da je upitno ostalo samo je li zaista protiv Red Bulla odigrao posljednju utakmicu za Bijele ili će se oproštaj prirediti u Gradskom vrtu. To, prije svega, ovisi o finaliziranju transfera, kao i o odluci Matjaža Keka, koji je, simptomatično, preskočio jučerašnju presicu uoči Osijeka.

Linker
19. svibanj 2024 05:18