David Alaba

 JAVIER SORIANO/Afp
POKUŠAO SE OPRAVDATI

Oglasio se Realov ‘izdajnik‘, navijači bijesni: ‘On ti je podario pet trofeja. Nezahvalan si, napusti klub‘

Alaba je na Twitteru pokušao objasniti svoje glasanje na Fifinom izboru za najboljeg igrača.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 28. veljača 2023. 11:03

Nakon što je, prilikom glasanja za najboljeg nogometaša godine po Fifinom izboru, na prvo mjesto stavio Lionela Messija, a ne svog suigrača Karima Benzemu, branič Real Madrida David Alaba našao se na velikom udaru navijača Kraljevskog kluba.

I dok društvenim mrežama pljušte negativne reakcije štovatelja madridskog kluba na Alabin odabir, kapetan austrijske reprezentacije odlučio se i sam oglasiti, te pokušao opravdati svoju odluku i umanjiti bijes navijača.

"Što se tiče nagrade Fifa The Best: austrijska reprezentacija glasa za ovu nagradu kao momčad, a ne samo ja. Svi u vijeću momčadi mogu glasovati i tako se odlučuje. Svi znaju, a posebno Karim, koliko se divim njemu i njegovim nastupima", napisao je Alaba u svojoj objavi na Twitteru, pa dodao:

"Često sam govorio da je on za mene najbolji napadač na svijetu, i još uvijek je tako. Bez sumnje."

Ako je suditi prema komentarima koji su uslijedili, Alabina objava nije postigla učinak kojem se 30-godišnjak nadao, odnosno nije "sanirala štetu". Realovi navijači ustrajni su u ocjeni da je Alabin postupak ravan izdaji, i kao takav neoprostiv.

"Boli nas briga, Davide. Nema opravdanja", "Tvoji izgovori više ne vrijede ništa. Ti igrač Real Madrida i tvoju postupci imaju posljedice", "Benzemini golovi protiv najboljih svjetskih momčadi prošle su sezone pomogli prikriti tvoju ogoljenost u obrani. Podario ti je pet trofeja, uključujući i Ligu prvaka. Kakva sramota, nezahvalan si", "Neprihvatljivo. Ti si, kao kapetan, trebao glasati za Benzemu, Modrića i Vinija. Sramota, napusti moj klub sada", samo su neki od komentara bijesnih navijača Reala.

Linker
20. svibanj 2024 00:42