CROPIX
STRUČNI KOMENTAR

'OKO SOKOLOVO' 'Oštetio je i Hajduk i Ukrajince, ali sada je jasno zašto ne sudi Ligu prvaka'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. srpanj 2016. 14:29

U prvom dvoboju 3. pretkola Europske lige u Ukrajini su nogometaši Hajduka slavili protiv Oleksandrije s 3-0 (0-0) i stekli veliku prednost za uzvrat u sljedeći četvrtak na Poljudu.

Utakmica je bila prilično gruba uz puno oštrih starteva, a sudac utakmice Litvanac Gediminas Mažeika pokazao je ukupno šest žutih kartona.

Nakon utakmice Oleksandrija - Hajduk, svoje viđenje suđenja dao je i Mateo Beusan:

- Utakmica je bila dosta isprekidana. Bilo je čak 40 prekršaja, a da je htio mogao ih je Litvanac Gediminas Mažeika suditi još i više. Po meni je napravio dvije veće pogreške. U 31. minuti sudio je prekršaj Kozaka na Nižiću na 17-18 metara od gola Hajduka, umjesto da je svirao obrnuto, prekršaj u korist domaćina. U toj situaciji je de facto pomogao Hajduku. U 85. minuti susreta kapetan domaće momčadi Zaporožan morao je dobiti najmanje žuti karton zbog grubog prekršaja na Tomi Bašiću. Na koncu je žuti karton dobio drugi igrač zbog neopasnijeg starta na Miliću.

Je li mogao u 71. minuti dati drugi žuti karton Banadi koji je samo dvije minute nakon zarađenog žutog kartona startao na Ohandzu koji je uz korner liniju spremao na ulazak u šesnaesterac?

Smatram da se to pitanje nakon 0:3 neće previše povlačiti. Po meni bi to bilo suđenje striktno pridržavajući se pravilnika, a sudac je na 40 prekršaja dao šest žutih kartona, prilično solidno je štitio igru. U ovim ostalim situacijama to je bilo više-manje sve u redu. Pokušao je kvalitetno odraditi susret, ali pogreške i njegov "body language" jasno pokazuju zašto kao sudac koji je u prvoj kategoriji ipak i dalje sudi samo utakmice skupine Europske lige, pa lani i susret šesnaestine finala, a dosad još nije sudio nijedan susret Lige prvaka. Nije materijal za to. Mi u Hrvatskoj imamo boljih sudaca.


Ante Erceg Goal - Oleksandriya 0-2 Hajduk Split... by football__live


Franck Ohandza Goal - Oleksandriya 0-3 Hajduk... by Football--Live

Linker
04. svibanj 2024 09:34