PETRIĆ

'Out' do kraja godine

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 03. prosinac 2010. 14:58

Hrvatski nogometaš HSV-a Mladen Petrić potrgao je mišić zadnje lože lijeve noge i za njega je ova polusezona u Bundesligi završena, objavio je Hamburger Morgenpost.

Već je ranije HSV na svojoj službenoj web-stranici potvrdio da je Petrić zbog ozljede ranije napustio trening u četvrtak, a liječnički su pregledi u petak pokazali da je ozljeda prilično teška.

- Ovo je doista gorka vijest jer je Mladen bio u vrlo dobroj formi, tjelesno vrhunski spreman. Podatak da ga toliko dugo neće biti je težak udarac za nas - izjavio je trener hamburškoga kluba Armin Veh.

Do kraja polusezone u njemačkom prvenstvu ostala su još tri kola, tako da Petrića neće biti u utakmicama protiv Freiburga, Bayer Leverkusena te Borussije Mönchengladbach. Hrvatski je reprezentativac ove sezone već imao problema s ozljedama zbog čega je u prvenstvu odigrao samo devet utakmica i pritom postigao četiri pogotka i dvaput asistirao. U DFB-Pokalu je dodao još dva gola.

Zbog napuknuća mišića zadnje lože, koje je zadobio na treningu nogometaša HSV-a u četvrtak, Mladen Petrić prijevremeno je završio jesenski dio sezone...

Hrvatski će napadač tako ponovno zaigrati, bude li sve u redu tijekom zimskoga pripremnog razdoblja, tek na početku proljetne polusezone, u veljači.

- Kako se osjećam? Ogorčeno i bijesno! - rekao je kratko njemačkim novinarima Petrić pokazavši da je neraspoložen za daljnju komunikaciju.

- Ovo je uistinu razočaravajuće. Mladenu je baš dobro krenulo, u tjelesnom je smislu ušao u top-formu. Činjenica da smo ga izgubili u trima preostalim kolima za nas je vrlo težak udarac - rekao je trener kluba Armin Veh.

U prijelazu s rujna na listopad hrvatski je reprezentativac izgubio dvadesetak dana zbog ozljede lista.

U posljednjih je mjesec dana, od kraja listopada do kraja studenog, Petrić u sedam natjecateljskih utakmica za HSV skupio pet golova.

Linker
16. svibanj 2024 13:10