werder.de
VIŠAK U WERDERU

Pavlović: 'Dinamo? Zanimljiva opcija! Nisam tip koji može sjediti na tribinama'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 18. kolovoz 2013. 09:09

Mateo Pavlović protekle je zime iznenadio hrvatsku nogometnu javnost odlaskom u redove njemačkog Werdera. Njegov je transfer prema pričama iz Kranjčevićeve ulice iznosio 1,5 milijun eura (a njemački mediji i danas spominju cifru od 1,2 milijuna eura) što je za, u to doba, posljednjuplasiranu momčad Prve HNL (Zagreb) bio golem novac. Stasiti branič bio je striktna želja trenera Thomasa Schaafa zbog kojeg se i zaputio prema Bremenu...

No, život ipak ponekad piše različite priče. Mateo Pavlović u protekloj je polusezoni upisao tek četiri prvenstvena nastupa (jedan poraz i tri remija), a na travnjaku je u dresu Werdera proveo tek 315 minuta. Daleko od osobnih očekivanja, ail njemački nogomet je i mnoge zvijezde primorao na određenu prilagodbu. No, situacija je sredinom svibnja za hrvatskog nogometaša na radnom zadatku u Njemačkoj postala još gora. Dugogodišnjeg trenera Werdera Thomasa Schaafa zamijenio je Robin Dutt. A kod njega Mateo Pavlović jednostavno nije imao šanse...

- Šutim, radim i treniram. Dogovorio sam se s menadžerom da ću se do zime pokušati nametnuti novom treneru, no ako tu neće biti uspjeha nema mi druge, moram promijeniti sredinu. Nema smisla da u ovim godinama sjedim na tribinama. Nisam taj tip.

Krunoslav Jurčić je protiv Hrvatskog dragovoljca (nakon ozljede Šimunovića) stopersku poziciju pokušao 'pokrpati’ Bakary Sareom, no to ga je koštalo gubitka dva boda. Pa se s takvim eksperimentom Jurčić (vjerojatno) više neće kockati.

A Jurčić već godinama gaji simpatije prema sadašnjem igraču Werdera. Još prije dvije sezone je u Maksimiru želio vidjeti Pavlovića i Šovšića u paketu, no tada se taj transfer nije realizirao.

Danas bi Modri mogli 23-godišnjeg braniča dobiti jeftinije no ikad. Ili na posudbu ili ga otkupiti od Werdera. Tim bi transferom danas profitirali svi: i Dinamo, i Werder, a najviše Mateo Pavlović.

- Iskreno, nemam nikakvih saznanja o mom transferu u Dinamo - jasan je u petak bio Pavlović, te nastavio:

- Dinamo je Dinamo. Uvijek zanimljiva opcija. No, kažem, treba vidjeti, ako bude interesa sjesti i razgovarati. Sve je moguće.

Linker
17. svibanj 2024 07:57