Hanza Media, sn ilustracija / Hanza Media, sn ilustracija
IMPERIJ UZVRAĆA UDARAC

POČINJE OPĆA MOBILIZACIJA NA MAKSIMIRU Pogledajte kakav sastav Dinamo sprema za utakmicu godine i prognozirajte ishod velikog derbija u anketi SN-a!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. travanj 2017. 16:13

Dinamo danas starta s pripremama za utakmicu godine na Rujevici. Trener Ivajlo Petev nema nikakvih problema ni nedoumica, sve mu je kristalno jasno. Dinamo je protiv Osijeka odigrao jednu od najboljih utakmica sezone te je sasvim jasno da bugarski stručnjak nema što filozofirati, niti mijenjati. Petev sprema Keku “osječku priču”.

Po svemu, Dinamov sastav na Rujevici izgledat će ovako:

Livaković - Matel, Lešković, Perić, Pivarić - Pavičić, Antolić - Soudani, Sammir, Šitum - Hodžić.

To je formacija koja je zaigrala protiv Osječana i ponudila predstavu za pljesak. Sad ponovno pogledajte sastav za Rujevicu ako niste zapamtili. Jeste li mogli pretpostaviti da će Dinamo svoju najvažniju utakmicu sezone odigrati u tom sastavu? Prije i za vrijeme turskih priprema, Modri su izgledali posve drukčije, koliko li se samo toga promijenilo. Jeste mogli zamisliti da će stoperski par biti Lešković - Perić? Da nije bilo ozljeda, sasvim je jasno da bi tu igrali Sigali - Benković. I dok je Lešković čovjek koji je kotirao kao “prva zamjena”, Perića nije bilo nigdje, nije bio na mapi, on je totalno iznenađenje.

Novo lice

Na pripremama je izgledalo da je Stojanović u prednosti, ali danas Matel igra najbolji nogomet u životu. Domagoj Pavičić je bio “li-la” kad se radi o udarnom sastavu, a Petev ovog trenutka bez njega ne može zamisliti momčad. Šitum je također bio u drugom planu iza Ćorića. Sammir je došao skroz nespreman, a eto ga, srce je vezne linije, jedan od krucijalnih igrača momčadi. Soudani nije ni bio na pripremama...

Dakle, ako uzmemo razdoblje prije i ono za vrijeme turskih priprema u odnosu na danas, svoje mjesto u udarnoj postavi za “derbi svih derbija” zadržala su samo četvorica igrača: Livaković, Pivarić, Antolić i Hodžić! Modri imaju potpuno novo lice, novi udarni roster! Zadržao bi svoje mjesto i Ante Ćorić da se nije ozlijedio na zagrijavanju prije početka ogleda s Osijekom. Kako saznajemo, bit će spreman za Rujevicu, ali kako će Petev izbaciti Šituma koji je protiv Osijeka odigrao jako dobro u posljednji trenutak zamijenivši Ćorića?

Nema Petev upitnika ni kad se radi o strategiji. Dinamu “igra” samo pobjeda, jer ih osvojeni bod ostavlja na istom rastojanju u odnosu na Rijeku, te više ne ovise sami o sebi. Tako da će Bugarin imati istovjetnu taktiku koju smo vidjeli protiv Osječana, visoko će presingom stisnuti zadnju liniju Riječana, tu on vidi pravu priliku.

Linker
04. svibanj 2024 00:31