Nikša Stipaničev/CROPIX
ŠIBENIK&KARLOVAC

POD SUSPENZIJOM Na Čavleku nemaju novca ni za prigovor, dok uplata Hajduka spašava Šibenčane

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 29. ožujak 2012. 20:08
Na Čavleku nemaju novca ni za prigovor!



Karlovcu je dogorjelo do nokata; postaje jako vruće, vatra se širi i doima se da taj požar ne bi ugasila ni sva voda obližnje Korane!

Nova suspenzija u autorskoj izvedbi Disciplinske komisije HNS-a zbog duga desetorici bivših igrača (tu je valjda i jedanaesti, Batarelo; na listi čekanja dežuraju još gotovo desetorica nogometaša i trenera!) nije nikakva novost, najavljujemo je već desetak dana. Sve strane taje ukupnu svotu, no logično je pretpostaviti da iznosi od 2 do 3 milijuna kuna. Da se u suradnji s vjerovnicima i njihovim advokatima i dogovore rate, za prvu bi trebalo najmanje 200 tisuća kuna. Može li se toliko skupiti do subote i ligaškog susreta s Lučkim? Teško...

Od meritornih instanci HNS-a i Udruge prvoligaša doznajemo da Karlovčani imaju pravo na prigovor, na svojevrsnu žalbu-molbu kojom bi se slučaj desetorice vjerovnika prolongirao do nove sjednice Disciplinske komisije i dobilo nešto na vremenu. Međutim, taj potez košta: 3.000 kuna po prigovoru puta 10 jednako 30.000 kuna. Gdje ih pronaći u situaciji kad tjednima nema struje, stoga ni tople vode pa se prvotimci poslije treninga ne kupaju na stadionu, kad ne rade kompjutori...?

Doznajemo da se direktor Škrtić u međuvremenu predomislio i ne odlazi, on pak tvrdi da su ga zamolili za pomoć, ali trenutačno ne vidi izlaz iz mračnog tunela. Doznajemo, nadalje, da sportski direktor Rodić i odvjetnica Zlatić ipak šalju žalbu Savezu, temeljenu (?) na blokiranom žiro-računu pa je svaki platni promet nemoguć. Kakva će biti reakcija?

Ne treba zaboraviti ni to da ex-igraču Špišiću nije dostavljena rata za ožujak zbog čega je bila upitna prošlosubotnja utakmica u Osijeku, naknadni rok je istekao prekjučer pa ako izostane uplata ili novi sporazum o odgodi jasno je da partije s Lučkim definitivno neće biti. Ukoliko ta rata i “sjedne”, utjeha je mala jer sa 1. travnjem stiže sljedeća... Uostalom, kako i kada namiriti tu desetoricu svježih tragača za svojim novcem ako se i usvoje aktualni prigovori? Vrijeme ide, financija niotkuda. (B. Stipković)

Hajdukova uplata rješava ih svih briga



Disciplinska komisija HNS-a ponovno je suspendirala HNK Šibenik. Sada su na naplatu stigle prijave nove sedmorice vjerovnika - Jakoliša, Kartela, Čulića, Medvida, Blaževića, Šubića i Fuštara. Radi se o drugom valu igrača koji su tužili klub zbog neisplate dugovanja.

Teško je govoriti o točnom iznosu, no otprilike radi se o iznosu od cca od 1,5 do 2 milijuna kuna. U petak ističe rok o dogovoru s prvom skupinom vjerovnika, u kojoj su igrači: Malčić, Mihaljević, Bačelić-Grgić i NK Dalmatinac, koji su do sada pokazali puno sluha za šibenske probleme pristajući dva puta na odgodu. Sada je pred Upravom šibenskog prvoligaša velika briga kako do subote podmiriti dugovanja ili se pak ponovno pokušati nagoditi s vjerovnicima. No, sada je popis onih kojima se duguje veći i bit će teže doći do konačnog rješenja.

Zanimljivo, osim Šibenika ponovno je suspendiran i Karlovac, ali i Hajduk! Splićani su suspendirani zbog duga Šibeniku na ime zaostalog duga za transfer Ante Rukavine, a kako Šibenčani već dulje računaju na te novce s Poljuda, sve poprima vrlo zamršenu dimenziju i konotaciju. Problem je što su u Hajduku uporno odbijali pristati na isplatu toga duga, ali sada je i njima sužen manevarski prostor. Odluka Arbitražnog suda je konačna i Hajdukova žalba Županijskom sudu u Zagrebu ne odgađa isplatu Šibenčanima. U šibenskom prvoligašu su odluku Disciplinske komisije primili vrlo mirno.

- Cijelu stvar rješava naš odvjetnik u Zagrebu. Predstoje nam razgovori, dogovori s predstavnicima Komisije, nakon čega ćemo znati puno više. Svima je u interesu da se ova situacija čim prije i kvalitetnije riješi - kazao nam je direktor Šibenika Marko Karađole, koji je izrazio uvjerenje da će se do subote i njihove utakmice sa Splitom ua Parku mladeži sve riješiti.

Podsjećamo, radi se o iznosu od 4,5 milijuna kuna s kamatama! Šibenik bi dobivanjem tog novca od Hajduka riješio sve svoje financijske dubioze vezane uz arbitraže (još bi im i ostalo). Ali kako u nas ništa nije sigurno ni kada se čini 100% sigurnim, ostaje nam vidjeti konačan epilog cijelog ovog Gordijskog HNL-čvora. (D. Trutin)

Linker
20. svibanj 2024 15:38