Igor Cvitanović
 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
PRVA HNL

POGLED BIVŠIH IGRAČA NA DANAŠNJI DERBI Nekadašnji Dinamovac i Hajdukovac neodlučni oko prognoze konačnog ishoda...

SN anketa: Tko je bliži pobjedi u derbiju? Bivši igrači Dinama i Hajduka dali su svoje mišljenje...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 15:38

IGOR CVITANOVIĆ (EX-DINAMOVAC)

- Derbiji su utakmice koja nose puno napetosti, a ja se iskreno nadam da će biti dobra utakmica te da nakon nje neće biti repova, odnosno da će sve proći u najboljem redu te da će se nakon nje govoriti o nogometu. Naravno da ću ja navijati za Dinamo i da bih volio da pobijede. Činjenica je da se Dinamo još uvijek traži, što je razumljivo s obzirom na to da je prije početka prvenstva došao novi trener te da je potrebno vrijeme da se sve uigra i uštima.

To je proces koji traje, no ako bude trajao predugo, to nije dobro. Moram konstatirati da je kod Dinama tek nekoliko igrača u dobroj formi, a ostali još nisu postigli željenu razinu, još su u fazi traženja, i to se mora čim prije riješiti. Mislim da su u dobroj formi Fernandes i Moro, kao i Livaković, koji je u solidnom trenutku što se forme tiče, dok se ostali moraju dići. Isto tako, Dinamo je pred svojom publikom u Maksimiru uvijek favorit ma protiv koga igrao, pa tako i u derbijima, isto kao što je Hajduk na Poljudu.

Znam da će Hajduku nedostajati Erceg, koji u posljednje vrijeme jako puno zabija, kao i Borja Lopez, koji je važan igrač u obrambenom dijelu. No Carrillo ima širok kadar i sigurno neće žaliti zbog izostanka dvojice igrača, nego će naći rješenje, odnosno adekvatnu zamjenu. Teško mi je reći tko je bliže pobjedi jer su u derbijima po tradiciji sva tri ishoda moguća. Očekujem dosta napetu utakmicu po pitanju rezultata, no nadam se da će ipak Dinamo na kraju slaviti pobjedu.

---------------------------------------------------------------------------

SRĐAN ANDRIĆ (EX-HAJDUKOVAC)

- Igrače Hajduka ne samo da je digao prolaz protiv Bröndbyja nego iza sebe imaju odličan početak sezone, koji se nadovezao na proljeće. Dinamo nisam toliko puno pratio, ali koliko vidim, kod njih situacija nije idealna. Derbiji su uvijek otvoreni, a ova utakmica objema momčadima dolazi nakon europskoga pražnjenja u četvrtak. Hajduk se sigurno dosta potrošio po onoj vrućini s Dancima, valja vidjeti koliko će to traga ostaviti. Hajduk od Carrilleva dolaska igra vrlo dobro, posložen je, a prošle su sezone svladali Dinamo u gostima nakon dugogodišnjega posta. Sigurno je da je i ta utakmica pokazala da Hajduk može i da je na dobrom putu.

Moram reći da je Hajduk taj susret dobio potpuno zasluženo, a znamo da je prije toga bio “slučaj Soudani” i da nitko nije vjerovao da se ta utakmica može dobiti jer se Dinamo tada borio za prvo mjesto. Inače, Hajduk je uvijek vrlo dobar tijekom ljeta, no ovaj se put ne radi samo o ljetnoj euforiji nego za to postoji pokriće u dobrim igrama i rezultatima. Hajduk je u puno boljoj formi od Dinama, no to opet u derbijima ne mora ništa značiti.

Velik će hendikep Hajduku biti neigranje Ercega, ali i Borje Lopeza, koji se pokazao kao pojačanje u obrani, no očigledno se radi o zasićenju s obzirom na to da su odigrali puno utakmica s malo predaha. Ova utakmica Hajduku može donijeti puno dobroga ako napravi pozitivan rezultat. U prognoze mi se teško upuštati, nema smisla jer je u derbijima uvijek sve moguće i igrači su posebno motivirani za takve utakmice.

Linker
06. svibanj 2024 01:53