Franck Ohandza
 Foto: Nikola Vilic / CROPIX
PROBLEMI S NAPADAČEM?

POPULARNI FRANE ZOLJA BJEŽI S POLJUDA Menadžer Kamerunca otkrio i glavni razog: 'Čak 20 igrača ima veću plaću od njega'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. studeni 2016. 09:04

Franck Ohandza, među navijačima omiljen kao Frane Zolja, vjerojatno broji zadnje dane u dresu Hajduka s obzirom da se njegovi zastupnici nisu uspjeli dogovoriti oko produženja ugovora koji istječe u ljeto 2017. Ohandza bi rado ostao na Poljudu, kako to tumače njegovi zastupnici, ali oni inzistiraju na poboljšanju gaže.

Prema navodima zastupnika Kamerunca, Olivera Koeniga i Marijana Šišića, dogovaranja ili bolje rečeno nagovaranja oko novog ugovora traju već dva mjeseca. S jedne strane Hajduk nudi za produženje ugovora na dvije godine svotu od 12.000 eura mjesečno, dok njemački menadžer traži tri tisuće više, to jest 15.000 mjesečno. Uz obrazloženje:

- Osnovni naš zahtjev je respekt prema igraču. Radi se o tome da je Ohandza rasni strijelac pa zaslužuje u najmanju ruku onoliko koliko imaju Futacs odnosno Said. No, predsjednik Hajduka Ivan Kos postavio se čvrsto, rekao bih arogantno, što znači praktično ili uzmite 12.000 mjesečno ili otiđite.

loš liječnički tretman Menadžerski tandem Koenig & Šišić se pita je li za Ohandzu jedna vrsta podcjenjivanja da čak dvadesetak igrača Hajduka ima veću plaću od kamerunskog napadača. Pritom se postavlja pitanje zdravlja Francka Ohandze, pa je njemački agent ispalio otrovnu primjedbu na račun zdravstvene službe Hajduka:

Split, 070816. 
Stadion Poljud.
Utakmica 4. kola MAXtv Prve lige izmedju splitskog Hajduka i Istre 1961.
Na fotografiji: Franck Ohandza.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
CROPIX

- Nisam do sada s tim argumentom izlazio u javnost, ali Franck u klubu nije imao adekvatan liječnički tretman. Oporavak se produžio, trebao je trajati najviše mjesec i pol, a Franck se vratio na teren tek poslije sedam mjeseci. I to nakon što smo organizirali liječenje u Njemačkoj.

Ohandza je u Hajduk stigao prošlog ljeta i za proteklih 17 mjeseci zabilježio je nastupe na svega 30 utakmica i to 15 u startnoj postavi, te 15 kad je ušao s klupe. Ukupno je postigao 12 golova uz osam asistencija. Ove sezone je igrao na deset prvenstvenih utakmica (pet od početka, uz tri gola, te pet s pričuvne klupe sa tri gola), i čak na šest europskih utakmica (sve odreda je u igru ulazio s klupe, postigao je tri gola). Trener Pušnik u više navrata je tvrdio kako je “Ohandza najbolji napadač u Hrvatskoj”, te da sve ovisio o njegovom zdravstvenom statusu. Po dolasku Ohandze na Poljud zaredale su priče kako su “bijeli” kupili igrača s kroničnim ozljedama, ali su ga u splitskom klubu itekako štitili.

Split, 240916
Nogometna utakmica 10. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK Hajduka i HNK Cibalia.
Na fotografiji: Franck Ohandza.
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jefferson i Ohandza

pušnik zatečen Hoće li Ohandza ove zime otići u Njemačku? Vjerojatno neće, jer će predsjednik Kos popustiti i djelomično zadovoljiti zahtjeve zastupnika igrača, praktično ipak će se naći na mjesečnoj plaći od 15.000 eura. Ta gaža će biti prevelika u slučaju da Ohandza tu i tamo odigra kompletnu utakmicu, ali i premala ukoliko se dogodi njegov puni angažman. No, na kraju ipak ostaje pitanje je li Ohandza pogrešno liječen?

Jedno od pitanja koje je zateklo trenera bilo je o situaciji s Ohandzom.

- Zatekli ste me , nisam upoznat s razvojem situacije... Predsjednika nisam vidio, a Mario Branco je otputovao u Zagreb. No, Ohandza je još igrač Hajduka, on nam znači, spreman je, sigurno će biti među 18 igrača za sastav protiv Lokomotive.

Hajduk dočekuje Lokomotivu, momčad koju na Poljudu silno obezvređuju i tretiraju kao drugu momčad Dinama, pa se izračunalo da su im “modri”, otkako su “lokosi” dosegli prvu ligu, ukupno servirali stotinjak igrača. Hajduk prema najavama trenera Marijana Pušnika vjeruje u pobjedu, očekuje tri nova boda...

Linker
19. svibanj 2024 13:04