REUTERS/Charles Platiau Livepic / REUTERS
ODBAČEN KAO STARA KRPA

POTPUNA KALVARIJA VRHUNSKOG NOGOMETAŠA Osvajao trofeje s najboljim europskim klubovima, ostvarivao unosne transfere, a danas ga se svi odriču

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. svibanj 2017. 10:32

Thomas Vermaelen nije po dobrom pamtio sezonu 2014/2015. Ostvario je transfer života odlaskom iz Arsenala u Barcelonu za 19 milijuna eura, ali umjesto da zabljesne na najvećoj sceni, sve je krenulo nizbrdo.

Zbog ozljede je propustio kompletnu godinu, a onda se sve nastavilo i do, praktično, dana današnjeg. Lani je posuđen Romi, ali niti ona više ne računa na belgijskog asa, a sada se kao sljedeća postaja spominju Southampton i - Watford, klub koji je jedva izborio ostanak u Premiershipu.

Vermaelen ima ugovor s Barcelonom do 2019. godine, ali katalonski je klub jasno naglasio da ne računa na njega i da ća ga i dalje slati na posudbe. Watford se prvi javio, najkonkretniji je i čini sve da potpiše belgijskog reprezentativca, makar i oni ističu da ih brine činjenica što 31-godišnjak ima toliko problema s ozljedama. Uključio se i nešto jači Southampton, ali sve to spada u kategroiju 's konja na magarca' kada se sjetimo kako su izgledali počeci.

Belgijanac (60 nastupa za reprezentaciju) je najprije stigao u Arsenal iz Ajaxa za 12 milijuna eura 2009. godine i prometnuo se u jednog od najvažnijih igrača londonske ekipe. Bio je nezamjenjiv i prepoznatljiv po sjajnom baratanju loptom, kao i neospornim obrambenim karakteristikama, postao je itekako poželjan u cijeloj Europi. S londonskim klubom je osvojio FA Cup 2014. godine, a s Barcelonom je postao prvak Europe godinu kasnije (ranije je bio prvak Nizozemske s Ajaxom - 2004., a s istim je klubom podignuo i četiri nacionalna kupa).

No, taman što će ostvariti transfer u Barcelonu, događa se ozljeda bedra, a pauza od godine dana nastavlja se i u sezoni 2015/2016 u kojoj je odigrao tek 10 utakmica u Primeri, da bi upravo završene sezone upisao tek devet nastupa za Romu. Talijanski klub ne računa više na njega, ne samo zbog sklonosti ozljedama, nego i činjenice da imaju još veće ambicije nego prije poslije dolaska Ramona Verdeja 'Monchija', ponajboljeg sportskog direktora na Starom kontinentu.

Thomas Vermaelen je tako u svega dvije - tri godine, prešao put od vrlo traženog igrača do čovjeka kojega se svi olako odriču...

Linker
28. travanj 2024 19:33