Marcelo Brozović
 Marco Luzzani/Getty Images
FRUSTRIRANOST TRENERA

POTRESI U INTERU Mancini na rubu živaca, 'slučaj Brozović' mogao bi biti okidač za razlaz?!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. srpanj 2016. 22:35

Milanski dvojac definitivno ne prolazi kroz dobro razdoblje. Društvene mreže šale se s odlukom vodstva Milana da će na raspolaganju za prijelazni rok biti tek 15 milijuna eura, dok ništa bolja situacija nije ni kod gradskog rivala. I Interovi problemi djelomično su financijske prirode, zbog činjenice da još uvijek nema željenih pojačanja puklo je na relaciji između trenera Roberta Mancinija i predsjednika Ericka Thohira, pa sve upućuje da je rastanak Nerazzurra i nekad sjajnog napadača prilično izvjestan scenarij.

Razlog je jednostavan. Mancini ne želi biti na klupi ako klub ne želi uložiti značajnija financijska sredstva u igračka pojačanja i upustiti se u borbu za naslov prvaka. A prošlotjedni sastanak s predsjednikom Thohirom, koji se dogodio u Portlandu za vrijeme turneje Intera po SAD-u, čini se da je razlog zbog kojeg bi talijanski trener mogao kuvertirati svoju ostavku.

- Dobar si trener, ali moraš shvatiti našu misao vodilju. Ako ne vjeruješ u projekt možeš slobodno otići - prenosio Corriere dello Sport navodne riječi Thohira, dok mu je Mancini pokušavao objasniti da aktualna momčad nije sposobna napraviti rezultatski iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

- Morate se probuditi, već je trebalo dovesti nekog igrača - bio je Mancinijev odgovor predsjedniku kluba.

Posljednja slamka za mogući preokret mogao bi biti dogovoreni sastanak sa Zangom Jindongom, predsjednikom holdinga Suning, novog vlasnika Intera, koji će se dogoditi u New Yorku gdje je Inter na pripremama. Mancini će nove vlasnike pokušati uvjeriti da su prijeko potrebna istinska pojačanja za povratak na vrh talijanskog i europskog nogometa, umjesto igrača koji su dolazili bez odštete. Mancinijeve želje su Witsel i Candreva, bio je i Pjaca, ali značajnijih transfera, za sada, ipak nema.

- Situacija je ista kao i prije nekoliko dana. Taj razgovor s predsjednikom nije donio nikakve zaključke i vjerojatno će trebati pričekati nekoliko dana za novosti - rekao je Mancini, pa na direktna pitanja kao što su dolazi li Candreva i hoće li Icardi otići u Napoli, ponudio identičan, prilično suhoparan i znakovit, odgovor.

- Morate pitati Thohira…

Takav stav prema predsjedniku kluba jasan je signal da je između njih “puklo“, a Mancinija su silno razljutile i neke opservacije Thohira na račun utakmice protiv PSG-a, koju su izgubili 3:1.

- Utakmica je bila izjednačena do trenutka kada su krenule zamjene. Emery je ubacio Cavanija, Pastorea, Di Mariju, a ja “klince”. To je naša realnost.

Na prekretnici

Mancini i Inter su, dakle, na prekretnici. Talijanski mediji već mu traže nasljednika, kao mogućim rješenjima za klupu Intera barataju imenima Franka de Boera i Leonarda, koji bi mogao biti prijelazno rješenje do dogovora s Diegom Simeoneom, koji bi ih preuzeo iduće sezone. Upravo je ovakvu mogućnost dao naslutiti dopredsjednik Intera Javier Zanetti.

- Mancini je naš trener i iz poštovanja prema njemu ne želim govoriti o drugima, ali vjerujem da će se u budućnosti Inter i Diego Simeone ponovo susresti - rekao je Zanetti i otvorio prostor mnogim špekulacijama.

Kako će mogući potresi u Interu utjecati na status hrvatskih reprezentativaca Ivana Perišića i Marcela Brozovića teško je prejudicirati u ovom trenutku. Kod Roberta Mancinija kotiraju izrazito dobro, talijanski stručnjak u više navrata nije štedio komplimente na račun hrvatskog dvojca za koji se još uvijek ne zna hoće li ostati u Interu.

I dok je Ivan Perišić u središtu svih kombinacija koje znače jak Inter u novoj sezoni, Brozović bi mogao biti na izlaznim vratima. Interesenata ne nedostaje, spominju se Arsenal, Liverpool i Juventus, pa nije isključeno i da njegov eventualni odlazak bude kap koja će preliti čašu Mancinijevog strpljenja ako već prije ne kupi kartu za Italiju i prijevremeno završi američku turneju s Interom.

Linker
06. svibanj 2024 11:38