Damir Krajac / Srđan Vrančić / Hanza Media
NAJTEŽI PROTIVNIK

PRED RIJEKOM I DINAMOM STOJE DVIJE ISTE MINE - DVA NAJTEŽA GOSTOVANJA O naslovu prvaka mogla bi odlučiti jedna utakmica i jedna jedina momčad HNL-a

MINE U ČETVRTOM KRUGU Lokomotiva i Slaven Belupo jedini će ugostiti i Rijeku i Dinamo
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. travanj 2017. 14:14

Završen je i treći krug prvenstva, nogometaši ulaze u posljednji, četvrti. Devet je kola pred Dinamom i Rijekom, 810 minuta u kojima će Riječani pokušati zadržati prednost od četiri boda, a Zagrepčani će taj zaostatak svim silama nastojati istopiti. Nekoliko je opasnih mina pred obje momčadi, koje će u posljednjih devet kola odraditi samo dva ista gostovanja. I Rijeka i Dinamo moraju u goste Lokomotivi i Slavenu Belupu, a upravo bi Koprivnica mogla biti jedna od ključnih stanica u utrci za naslov. Vidjet ćemo hoće li uopće utakmica posljednjeg kola između Dinama i Rijeke 27. svibnja imati uopće ikakvu težinu.

RIJEKINE MINE

Osijek na Rujevici 25. travnja

Gledajući sva natjecanja, Riječani su Osječane dobili u posljednjih pet međusobnih dvoboja, 12 puta zaredom pred svojim navijačima, ali Osijek se ipak treba respektirati. Nerado se na Kvarneru sjećaju Osijeka iz kobne 1999. godine, morat će posebno pripaziti da im se takvo nešto ne ponovi.

Lokomotiva u Kranjčevićevoj 6. svibnja

I Lokomotiva je postala prava mušterija riječke momčadi, ali posljednja utakmica na Rujevici pokazala je da su momci s Kajzerice posebno nabrušeni na Rijeku. Definitivno još jedna utakmica u kojoj će Kekovi igrači morati dati maksimum da ne bi ispustili pokoji bod.

Hajduk na Rujevici 13. svibnja

U 33. kolu Rijeci u goste stiže velik rival, za kojeg su ovi dvoboji posebno motivirajući. Hajduk je držao Rijeku u šahu u posljednjem okršaju na Poljudu, gdje je Rijeka jedva izbjegla poraz. Više od četiri godine Splićani nisu dobili Rijeku, no i remi bi aktualnog lidera dosta usporio.

SB u Koprivnici 17. svibnja

Slaven Belupo i Željko Kopić već su mnogo puta pokazali da njihova igra nikako ne odgovara Rijeci. Stalno se Riječani muče s Farmaceutima, jako ih teško pobjeđuju i to 34. kolo jedno je od presudnih za klub s Rujevice. Prođu li neokrznuti kroz Podravinu, lakše će do titule...

DINAMOVE MINE

Hajduk u Maksimiru 22. travnja

Kako god Hajduk u ovom trenutku izgledao, riječ je o najvećem hrvatskom derbiju, u kojem rezultat nije uvijek očekivan. I u prvom dvoboju između Dinama i Hajduka u Maksimiru ove sezone Splićani su neporaženi napustili glavni grad. Hajduk je uvijek velik zalogaj za Modre.

SB u Koprivnici 25. travnja

Muči se Rijeka sa Slavenom Belupom, ali muči se i Dinamo. Odmah nakon dvoboja s Hajdukom Petev će svoju momčad odvesti u Koprivnicu, na noge suparniku koji ih je prošlog ljeta propustio nokautirati u Maksimiru. Farmaceuti su momčad s kojom Modri u zadnje vrijeme imaju dosta problema.

Osijek u Gradskom vrtu 20. svibnja

Veliko iskušenje za aktualnog prvaka u pretposljednjem kolu prvenstva. Osijek će ih ugostiti u Gradskom vrtu i možda definitivno odvojiti od željene obrane titule. Osijek je, uostalom, jedina hrvatska momčad osim Rijeke koja je ove sezone nanijela poraz dinamovcima.

Linker
30. travanj 2024 11:02