Slaven Bilić
 Reuters / Andreas Schaad Livepic

POGLEDAJTE KAKO JE BILIĆ OŠTEĆEN PROTIV CHELSEAJA 'Razočaran sam golovima, ne suđenjem!'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 15:37

Antonio Conte startao je pobjedom na klupi Chelseaja, tri boda protiv West Ham Uniteda Slavena Bilića donedavnom je talijanskom izborniku i bivšem trofejnom treneru Juventusa donio Diego Costa, pogodivši za 2-1 u 89. minuti.

Zaslužena je to bila pobjeda domaćih s obzirom na prikazanu igru i stvorene prigode, no Brazilac sa španjolskom putovnicom uopće nije smio biti na terenu u trenutku pogotka, jer je trebao dobiti drugu javnu opomenu u 68. minuti nakon zakašnjelog starta na vrataru gostiju Adrianu. Prvu javnu opomenu, pak, centarfor ‘plavih’ zaradio je zbog prigovora na opravdano nedosuđeni 11-erac na Oscaru u 1. poluvremenu. Da je sudac Anthony Taylor krivo krojio pravdu potvrdilo je i englesko ‘Oko sokolovo’ Graham Poll te stručni komentator Sky Sportsa Gary Neville.

- Iz naše perspektive nismo zadovoljni s tom odlukom suca. Nije to bio bezobziran start, nije bio ni namjeran, ali bio je zakašnjeli i u devet od 10 situacija to je žuti karton. Na našu nesreću, to je valjda bila ta 10. situacija. No, stvarno, razočaran sam samo golovima koje smo primili, a ne suđenjem, nisam Howard Webb da govorim o suđenju, želim govoriti o utakmici - kazao je Bilić, dok je Conte na pitanje o istom spornom događaju dao tipični talijanski odgovor:

- Nisam vidio situaciju. No, s klupe sam vidio da je Diego radio pritisak na vratara i htio se zaustaviti. Po mome mišljenju - moram biti iskren - sudac je ispravno odlučio, kazao je Conte.

No, dobro, ‘čekićari’ mogu biti ljuti najviše na sebe, jer izjednačili su iz prvog udarca na vrata i to nakon svog prvog kornera, zabio je Velšanin Collins, takozvani ‘Ginger Pele’, a isti igrač je u 89. minuti neodlučno krenuo u blok Costina udarca, koji mu je prošao kroz noge i prevario Adriana. Dok Bilić u igru nije uveo još nespremnog Payeta, u 67. minuti, West Ham nije uspijevao zaprijetiti, Carroll je u špici bio izoliran. Imali su ‘hammersi’ peh da im se u 34. minuti ozlijedilo pojačanje Ayew, zamijenio ga je oporavljenik Gokhan Töre, nije bilo Feghoulija, Lanzini je ozlijeđen, nije to još konačna momčad West Hama. A bit će promjena i u zadnjoj liniji, jer Bilićeva ideja da od Mihaila Antonija napravi beka po svemu sudeći neslavno je propala, Eden Hazard ga je nadigrao i iznudio 11-erac za 1-0, nakon čega je Bilić uveo Byrama, a Antonio govorom tijela sugerirao “dao sam sve od sebe, ali nisam bek”. Na lijevom se beku, pak, sasma dobro snašao debitant Masuaku, pristigao iz Olympiacosa umjesto teže ozlijeđenog Creswella...

S druge, pak, strane, Conte je nadmetanje dobio prešavši na svoju glasovitu 4-2-4 formaciju, koju je povremeno prakticirao s Juventusom, na krila je s klupe uveo Pedra i Mosesa, a u špici s Costom spario Batshuayja. Suradnja potonje dvojice, spuštena lopta belgijskog za španjolskog reprezentativca, dovela je do gola za 2-1.

Inače, Bilić je prvi htio Batshuayja, ali ovaj je htio u Chelsea, iako se na Stamford Bridgeu ove sezone neće igrati ne samo Liga prvaka, nego nikakve euro-utakmice. To će ujedno biti i velika prednost Conteove momčadi pred konkurentima za naslov od kojih su glavna dva Manchestera; i Guardiolin City i Mourinhov United startali su pobjedama u 25. Premiership. U prvom derbiju ‘teškaša’ Liverpool je u Londonu svladao Arsenal i kandidirao se za ‘Top 4’. Wengerov Arsenal je bio oslabljen, ali ne obećava niti ove sezone da je sposoban osvojiti naslov, koji će, pak, sigurno predati Leicester.

Linker
06. svibanj 2024 21:57