Zlatan Ibrahimović
 Reuters / Andrew Boyers Livepic
BEZ IMALO DVOJBI

IBRAHIMOVIĆEVA PORUKA ODUŠEVILA JE FANOVE Legendarnom Šveđaninu prekid karijere nije na pameti usprkos devetomjesečnoj pauzi

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. svibanj 2017. 16:23

Kad je postalo jasno da se teže ozlijedio u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige s Anderlechtom odigranoj 20. travnja na Old Traffordu, pojavile su se razne priče. Jedni su tvrdili da će mu ozljeda koljena zaključiti karijeru, drugi su pretpostavljali da tako jak karakter neće samo tako odustati. Menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho kazao je kako će, s obzirom na njegove godine, oporavak biti ‘jako, jako težak’.

A onda je Zlatan Ibrahimović objavom na svom Instagram profilu presjekao sva nagađanja:

- Prije svega, hvala vam svima za potporu i ljubav. Nije novost da sam se ozlijedio, stoga ću neko vrijeme biti izvan nogometa. Kroz to ću proći kao i kroz sve drugo, i vratiti se još jači. Dosad sam igrao s jednom nogom, pa to ne bi trebao biti problem. Jedno je sigurno, sam ću odlučiti kad je kraj. Odustajanje nije opcija. Vidimo se uskoro - poručio je Zlatan i pokupio milijun i pol ‘lajkova’.

Fixed, done and stronger. Once again thank you for the support. We will enjoy my game togheter soon

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

U svakom slučaju, Manchester United je u završnici sezone ostao bez svog najefikasnijeg igrača, koji je postigao 28 pogodaka u 46 nastupa. Iako su neki analitičari isticali kako nakon odlaska iz Paris SG-a s 35 godina neće moći odgovoriti zahtjevima iznimno naporne engleske Premier lige, Šveđanin bosansko-hrvatskih korijena pokazao je da mu to nije bio nikakav problem, vodio je Manchester United do trofeja u Superkupu i Liga kupu, u prvenstvu je zabio 17 golova, a još pet dodao je u Europskoj ligi.

Iz Pariza je na Old Trafford stigao kao slobodan igrač, bez odštete, a samo prodajom njegovih dresova Manchester United prihodovao je desetke milijuna. Potpisao je ugovor na godinu dana s mogućnošću produženja na još godinu dana, pisalo se da su pregovori u tijeku, a onda je stigla ta teška ozljeda koja je otvorila nove upitnike.

S obzirom na Ibrahimovićevo obraćanje javnosti, nije upitno hoće li nastaviti karijeru, no u ovom trenutku je prilično nezahvalno prognozirati gdje bi to moglo biti. Prema nekim engleskim izvorima, Zlatan neće produžiti ugovor s Manchester Unitedom iako mu je Jose Mourinho i nakon ozljede ponudio ostanak u klubu. Kako tvrdi tabloid The Sun, za tu dodatnu godinu Ibrahimović bi dobio novih 13 milijuna funti koliko mu iznosi i aktualni ugovor (250.000 funti tjedno), no on je navodno kazao kako ne bi bilo u redu uzimati novac od kluba u vrijeme dok je ozlijeđen.

Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola potvrdio je da je njegov štićenik obavio operaciju koljena. Zahvat je bio uspješan i švedski će se napadač u potpunosti oporaviti. U pitanju je bio prednji križni ligament koljena, a ne očekuje se da će izaći na teren prije kraja ove kalendarske godine jer je za oporavak potrebno između šest i devet mjeseci.

- Zlatan nije doživio ozljedu koja bi prekinula njegovu karijeru. On i medicinski tim trenutačno nisu na raspolaganju za intervjue - izjavio je Raiola nakon operacije koja je obavljena u Pittsburghu.

Ibrahimović je odmah započeo s procesom rehabilitacije, izvjesno je da će njen prvi dio obaviti u SAD-u. Hoće li tamo i ostati, zasad je neizvjesno, no ne bi bilo nelogično, s obzirom na to da nova sezona u tamošnjoj profesionalnoj ligi MLS počinje u ožujku.

- Popravljen, gotov i jači. Još jednom hvala na podršci. Uskoro opet ćemo zajedno uživati u mojoj igri - poručio je Ibrahimović nakon operacije preko društvene mreže.

Osim SAD-a, postoje i druga odredišta koja bi mogla privući Ibrahimovića i zadovoljiti njegove, ali i Raioline financijske apetite. Osim nekolicine europskih klubova, tu je i Bliski istok, ali i Kina, čiji klubovi u posljednje vrijeme ne oskudijevaju novcem.

- Mislim da sam kao vino. Što sam stariji, to sam bolji - jedna je od čuvenih Ibrinih izjava.

U svakom slučaju, još nije rekao zadnju riječ kad je njegova igračka karijera u pitanju.

Linker
19. svibanj 2024 09:00