OLI SCARFF Afp
ISPRIKE ZBOG ISTUPA

Pep prozvao legendu, pa se posuo pepelom: ‘To je bilo glupo i nepotrebno, sramim se. On zna koliko mu se divim‘

Sve što smo osvojili pripada nama, jesmo li mi krivi što se on poskliznuo?, govorio je Španjolac
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. veljača 2023. 16:55

Aktualnosti unutar Etihada natjerale su Pepa Guardiolu na živahan istup pred mikrofonima engleskih medija u petak. Rekao je da vjeruje da uprava Manchester Cityja nije prekršila 115 pravila financijskog fair-playa, a na spomen eventualne kazne u obliku oduzimanja klupskih trofeja, u negativnom kontekstu spomenuo je Stevena Gerrarda. Sada mu se ispričao na "nepotrebnom i glupom istupu".

- Ti trenuci pripadaju nama, bez obzira na kaznu, to su naša ostvarenja. Ne može se izbrisati ono što smo učinili. Primjerice, gol Sergija Aguera koji nam je donio titulu... Jesmo li mi krivi što se Steven Gerrard okliznuo? Je li to naša pogreška? Poštujem Gerrarda, ali taj trenutak pripada nama - prokomentirao je Guardiola na pitanje o kazni oduzimanja određenih titula kluba.

image

Sergio Aguero i Pep Guardiola

CLIVE BRUNSKILL Afp

Dva ikonska trenutka Premier lige uglavnom su svima dobro poznata. Aguero je u senzacionalnoj završnici zabio za 3:2 Queens Park Rangersu (2011./2012.). u posljednjim minutama zadnjeg kola i tako donio Građanima titulu ispred Manchester Uniteda.

Gerrardov propust protiv Chelseaja krajem sezone 2013./2014. stajao je Liverpool titule. Legendarni veznjak Engleske imao je jednostavan zadatak, ali poskliznuo se u trenutku kada je trebao otkloniti opasnost, a potom je Demba Ba iskoristio poklonjenu stopostotnu šansu. Na kraju su Građani uzeli naslov s dva boda ispred Redsa.

image

Steven Gerrard za vrijeme boravka u Aston Villi.

GEOFF CADDICK Afp

Na društvenim mrežama neprestano su kružila ismijavanja na Gerrardovo ime, a sad kad se Guardiola osvrnuo na tu neslavnu situaciju, osjetio je potrebu za isprikom slavnom Englezu.

- Ispričavam se Stevenu Gerrardu zbog mojih nepotrebnih i glupih komentara o njemu. On zna koliko se divim njemu i njegovoj karijeri, svemu što je učinio za ovu zemlju. Sramim se samog sebe, on to ne zaslužuje - posuo se pepelom španjolski stručnjak.

Linker
18. svibanj 2024 16:30