ANDREW FOSKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POTTER JE PRELOMIO

Poniženje i šok za nekoć ubojitog napadača: Trener Chelseaja izbacio ga iz momčadi za Ligu prvaka

‘Samo ih 11 može igrati, i još ih određen broj može biti prijavljen. Uvijek će netko ostati razočaran‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. veljača 2023. 07:07

Menadžer Chelseaja Graham Potter imao je važan zadatak uoči jučerašnje prvenstvene utakmice s Fulhamom (0:0).

Valjalo je prijaviti 25 igrača za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, a gazda Todd Boehly u zimskom prijelaznom roku nakrcao je svlačionicu novim licima. Stiglo ih je osam, a u eliminacijskoj fazi Lige prvaka mjesta je bilo samo za trojicu novih.

Potter je postupio manje-više očekivano. Za elitno natjecanje, u kojem se Chelsea sastaje s Borussijom Dortmund u osmini finala, prijavio je veznjaka Enza Fernandeza i dvojicu krilnih napadača, Mykhaila Mudryka i Joaoa Felixa.

Istodobno je menadžer Bluesa s popisa za Ligu prvaka izbacio Pierrea-Emericka Aubameyanga, koji od studenoga prošle godine nije zabilježio niti jedan nastup u početnoj postavi.

image

Pierre-Emerick Aubameyang

GLYN KIRK Afp

U zimskom prijelaznom roku Aubameyang je očajnički nastojao napustiti Stamford Bridge, spominjao se povratak u Barcelonu, ali na kraju je ostao u Londonu.

U Ligi prvaka neće zaigrati ni 35 milijuna funti vrijedno obrambeno pojačanje iz Monaca Benoit Badiashile, ali je na popisu ostao marokanski krilni napadač Hakim Ziyech kojem je u završnim trenucima prijelaznog roka propala posudba u Paris Saint-Germain.

- Samo ih 11 može igrati, i još ih određen broj može biti prijavljen. Uvijek će biti netko tko će ostati razočaran.

Chelsea za Ligu prvaka:

VRATARI: Kepa Arrizabalaga, Marcus Bettinelli, Edouard Mendy.

BRANIČI: Thiago Silva, Trevoh Chalobah, Ben Chilwell, Reece James, Kalidou Koulibaly, César Azpilicueta, Marc Cucurella, Wesley Fofana.

VEZNJACI: Enzo Fernández, N‘Golo Kanté, Mateo Kovačić, Christian Pulišić, Ruben Loftus-Cheek, Raheem Sterling, Mason Mount, Denis Zakaria, Hakim Ziyech, Conor Gallagher, Carney Chukwuemeka, Charlie Webster, Lewis Hall.

NAPADAČI: João Félix, Mykhailo Mudryk, Armando Broja, Kai Havertz.

Linker
10. svibanj 2024 11:00