Reuters/Peter Cziborra
PIŠE THE MIRROR

SLAVEN BILIĆ NA MUKAMA Englesko prvenstvo tek je započelo, a Hrvatu prijeti otkaz: 'West Ham planira budućnost bez njega'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 12:54

Nova sezona engleskog Premiershipa praktički još nije ni započela, a već su započeli problemi za Slavena Bilića.

Naime, engleski The Mirror piše da mu je pozicija uzdrmana nakon dva uzastopna poraza na otvaranju. Prvo je West Ham izgubio u gostima kod Manchester Uniteda 4:0, potom u gostima kod Southamptona 3:2 i suvlasnici David Gold i David Sullivan dakako nisu sretni.

Bilić je ugovorno za West Ham vezan do kraja sezone, a The Mirror piše kako su sada pred njim utakmice koje će mu krojiti sudbinu u klubu. Riječ je o okršajima protiv Cheltenhama u Liga kupu, te Newcastlea i Hudersfielda u kojima se od njega očekuju pobjede.

"Bivši hrvatski izbornik je pod povećalom i Čekićari su počeli planirati budućnost bez njega", navodi The Mirror, uz dodatak da su klupski suvlasnici neskloni mijenjati trenera usred sezone, pa da će biti prisiljeni reagirati ranije ako rezultati ne krenu uzlaznom putanjom.

Zanimljivo je da Biliću kao potencijalnu zamjenu spominju Rafu Beniteza, menadžera Newcastlea koji je nezadovoljan klupskom neaktivnošću u prijelaznom roku. Za razliku od njega Bilić se ne može požaliti na takve stvari budući mu je klub kupio vrlo dobra pojačanja poput Pabla Zabalete, Joea Harta, Javiera Hernandeza, kao i rekordno pojačanje - Marka Arnautovića.

Nesretna okolnost po Bilića je što prve četiri utakmice sezone igra u gostima zbog Svjetskog prvenstva u atletici koje se održalo na njihovom London Stadiumu, a nije imao sreće ni sa zdravljem igrača pa Manuel Lanzini, Cheikhou Kouyate i Andy Carroll još uopće nisu zaigrali ove sezone. Ali u Premiershipu nema mjesta za isprike i Bilićev West Ham mora početi pobjeđivati želi li Hrvat zadržati posao u klubu...

Linker
23. travanj 2024 22:21