Slaven Bilić i Mark Noble
 Reuters / Eddie Keogh Livepic
POSLJEDNJI APEL

SLAVEN BILIĆ POSLAO DRAMATIČNU PORUKU SVOJIM IGRAČIMA UOČI UTAKMICE O KOJOJ MU VISI POSAO Hrvat jasno kazao svojim zvijezdama što ih ide!

Svijeća je dogorila. OK, možda su Gould i Sullivan kazali da ima priliku ‘jedan od tri’, slaviti u jednoj od tri sljedeće utakmice, ali Slaven Bilić vrlo dobro zna da je ova današnja protiv Middlesbrougha (16 sati) kvalifikacijska. Još jedan poraz na Olimpijskom stadionu, i to od novaka Boroa, vjerojatno ni sam ne bi izdržao. Oproštajno pismo i harakiri već bi bili spremni...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 01. listopad 2016. 12:06

Jasan je to zaključak ne samo rezultatske provalije u koju je upao njegov West Ham (četiri poraza u nizu), već i svojevrsnog manifesta kojeg je jučer odaslao svojim igračima putem Evening Standarda, za koji piše kolumnu.

“Boli me kada vidim ljestvicu, boli me kada se pogledam u ogledalo. Boli, baš boli...”, započeo je Slaven i onda ‘pustio’ pero...

“U svakoj momčadi niti jedan igrač ne kreće od nule. Menadžeru pomažu prijašnja iskustva kako bi temeljem njih postavio standarde i ciljeve. Upravo stoga, zbog lanjske sezone, neki igrači imaju kredite. No, kada kola krenu loše, igrači te kredite gube. Jasno je da igrači nisu roboti, da imaju uspone i padove, da temeljem treninga i oni igrači iz drugog plana dobivaju priliku. Ove sezone, zbog ozljeda, Europske lige, svega što nas je snašlo, svi igrači dobili su svoju priliku. I sada slobodno mogu reći: Krediti su potrošeni! Ne postoji više rečenica “Bit će bolje sljedećeg tjedna”. Toga nema. Crveni alarm se upalio i zvoni, nesnosno zvoni! Nema više sutra, ima samo - sada”, nadahnuto će Bilić.

Trenerski signal je jasan, jer nije stvar samo poraza, već činjenice da Čekićari igraju očajno, to nije ni sjena one momčadi koja se lani kitila epitetom hita Premiershipa. Ovo je momčad kojoj treba instant uspjeh, danas protiv Boroa, jer inače sav trud, rad i lovorike otići će kvragu.

Ući u srž problema West Hama nije jednostavan zadatak, teško je proniknuti zašto je danas baš sve totalno kontra onome od lani. Uostalom, da je jednostavno, Čekićari bi to odavno riješili. Momčad bez samopouzdanja, s jasno manjim doprinosom glavnih igrača nego lani u ovo doba (Payet, Lanzini, Noble, Kouyate...), selidbom, ozljede, momčad koja je lani igrala bez imperativa, a danas je time preopterećena, sve se to skupilo. I poput najgoreg inkasatora je stiglo na naplatu...

“Danas, eto, kažu da sam premekan, da previše djece dolazi na naše treninge. Lani je to bilo super. Uvijek je to tako; ako vaše metode prolaze rezultatski, onda je to sve super, ako ste u krizi, onda ništa ne valja. Ja iza svojeg rada čvrsto stojim. Činjenica je sljedeća: 1. Trening - igrači odlično rade, gladni su, svjesni situacije. Oni su dobra banda. 2. Neki igrači nam se vraćaju nakon ozljeda. 3. Sezona je mlada i još uvijek sve možemo nadoknaditi i okrenuti. Ali, to mora biti - sada!”, zaključuje Bilić.

Sada je na igračima da pokažu da im je stalo. Do sebe. Do kluba. Konačno, i do Slavena Bilića.

Linker
02. svibanj 2024 06:31