QING KONG Imaginechina Via Afp
IMA TOP LISTU

Slavni sudac otkrio tko je najgori igrač njegove karijere: ‘Bio je toliko iritantan, na terenu i van njega‘

‘Znao sam pogriješiti s odlukama vezanim uz njega, ali ono što bi izgovorio nije bilo prihvatljivo‘
Piše: SNObjavljeno: 12. srpanj 2023. 16:24

Bivši dugogodišnji premierligaški sudac Mark Clattenburg otkrio je petoricu igrača koji su mu bili najteži za nositi se s njima tijekom 13-godišnjeg dijeljenja pravde u najvišem rangu engleskog nogometa.

Clattenburg je u Premier ligi sudio između 2004. i 2017. godine, a između ostaloga dijelio je pravdu i na finalu Eura 2016. i finalu Lige prvaka iste godine.

Engleski sudac je za The Sun izdvojio Jensa Lehmanna, Rija Ferdinanda, Pepea, Roya Keanea i Craiga Bellamyja kao igrače s kojima mu se bilo najteže nositi.

image
PAUL ELLIS/AFP/PROFIMEDIA Paul Ellis/afp/profimedia

- Jens Lehmann mi je bio tako težak, tako naporan. Uvijek se žalio kako mu suparnički igrači gaze po nogama u kaznenom prostoru. Kada bi ga suparnički igrač tijekom izvođenja kornera malo gurnuo on bi poludio, gurao sve i svađao se sa sucima, rekao je Clattengurg.

- U Fergusonovoj eri Ferdinand je bio jako težak i uvijek je igrao neke psihološke igrice, pokušao bi vam se uvući pod kožu i unosio se u lice. Kada sam postao iskusniji i mudriji onda me ostavio na miru.

Bivšeg igrača Liverpoola, Manchester Cityja i Blackburna Craiga Bellamyja Clattenburg je godinama smatrao najgorim i najtežim od svih igrača s kojima se morao nositi.

- Bio je bezobrazan i iritantan, godinama sam mislio da je najgori. Bio je iritantan na terenu i izvan njega. Znao sam pogriješiti s odlukama vezanim uz njega, ali ono što bi izgovorio jednostavno nije bilo prihvatljivo. Ljudi su mi govorili, pa što ga ne isključiš. I jesam, neopravdano zbog simulacije. Isključio sam ga protiv Boltona, a bio je čisti jedanaesterac. On je bio čovjek s kojim se nisam dobro slagao, objasnio je Clattenburg.

A iako se s njime znao sukobiti, kaže da je s Cristianom Ronaldom imao jako dobar odnos.

- Velike igrače poput Henryja i Ronalda tretirao sam kao i sve druge i zato sam vjerojatno i imao tako topao odnos s njima. S Ronaldom sam imao sjajan odnos, pun uzajamnog poštovanja, a to vam olakšava stvari.

Linker
18. svibanj 2024 16:58